Kyslá polievka zo zajaca

Ak máte chuť na kyslú polievku zo zajaca, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g zajacieho mäsa (použite zadné stehná alebo plece)
  • 2 cibule, nakrájané na malé kúsky
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 zelerové stonky, nakrájané na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej majoránky
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 2 clovôčiky, rozdrvíme na pastu
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kyslá polievka zo zajaca

Postup:

  1. Zahrejte hrnec na strednom ohni a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler do hrnca a dusíme ich, kým sa nezačnú zmäknúť.
  3. Pridajte zajacie mäso a opražte ho, až kým nie je na von aj zvnútra hnedé.
  4. Pridajte cesnak, sladkú papriku, rasce a majoránku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Doliate hovädzí vývar do hrnca a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu, kým sa mäso nezmäkne.
  6. Keď je mäso mäkké, odstráňte ho z hrnca a nechajte ho vychladnúť. Potom ho nakrájajte na tenké plátky alebo drobné kusy.
  7. Vrátite mäso do hrnca a pridajte clody, kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
  8. Varíme ešte asi 10 minút, kým sa polievka dobre prehreje a všetky chutí sa spoja.
  9. Podávajte horúcu polievku, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dúfam, že si vychutnáte túto kyslú polievku zo zajaca! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *