Ak máte chuť na kyslú polievku zo zajaca, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 500 g zajacieho mäsa (použite zadné stehná alebo plece)
- 2 cibule, nakrájané na malé kúsky
- 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
- 2 zelerové stonky, nakrájané na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej majoránky
- 1 l hovädzieho vývaru
- 2 clovôčiky, rozdrvíme na pastu
- 200 ml kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kyslá polievka zo zajaca
Postup:
- Zahrejte hrnec na strednom ohni a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť.
- Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler do hrnca a dusíme ich, kým sa nezačnú zmäknúť.
- Pridajte zajacie mäso a opražte ho, až kým nie je na von aj zvnútra hnedé.
- Pridajte cesnak, sladkú papriku, rasce a majoránku. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Doliate hovädzí vývar do hrnca a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu, kým sa mäso nezmäkne.
- Keď je mäso mäkké, odstráňte ho z hrnca a nechajte ho vychladnúť. Potom ho nakrájajte na tenké plátky alebo drobné kusy.
- Vrátite mäso do hrnca a pridajte clody, kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
- Varíme ešte asi 10 minút, kým sa polievka dobre prehreje a všetky chutí sa spoja.
- Podávajte horúcu polievku, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dúfam, že si vychutnáte túto kyslú polievku zo zajaca! Dobrú chuť!