Krémová cesnaková polievka v bochníku je oblíbenou slovenskou pochoutkou, která se skvěle hodí jako teplý předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je velmi jednoduchý a budeš potřebovat následující ingredience:

– 1 veľká hlava cesnaku
– 2 cibule
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– smotana na dochutenie

 

Krémová cesnaková polievka v bochníku

Postup:

1. Najprv si olúp cibuľu a zemiaky a nakrájej na drobné kocky. Cesnak olúp, zbav zváku a nakrájej na tenké plátky.

2. Na rozpálenom hrnci rozpusti maslo a opeč v ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.

3. Pridaj nakrájané zemiaky a nech orestované spolu asi 5 minút.

4. Za stáleho miešania pridaj múku a nech trochu zatiahne.

5. Postupne prilievaj zeleninový vývar a nech varí viac ako 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

6. Zmiešaj polievku tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu a dochuť soľou a korením.

7. Podávaj s trochou smotany a čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Tvoja krémová cesnaková polievka je hotová a môžeš ju podávať v bochníku chleba. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *