Hrachová polievka s údeným mäskom

Hrachová polievka s údeným mäskom je tradičná a chutná slovenská jedlo. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 300 g sušeného hrachu
  • 200 g údeného mäsa (napr. slanina, klobásy)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hrachová polievka s údeným mäskom

Postup:

  1. Hrach umyte a nechajte ho cez noc namočený v studenej vode.
  2. Cibuľu, mrkvu a zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a mletý cesnak, až do zlatista.
  4. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiaky a orestujte ich spolu s cibuľou krátko.
  5. Pridajte namočený a opláchnutý hrach a zalijte vodou.
  6. Varíme na miernom ohni asi 1-1,5 hodiny, pričom občas premiešame.
  7. Po uvarení polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
  8. Údené mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme do polievky.
  9. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  10. Necháme povariť ešte pár minút, aby sa pridružené chute prepojili.
  11. Podávame ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si vychutnáte túto chutnú hrachovú polievku s údeným mäskom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *