Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou

Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou.

  • 4 kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Marináda:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej rozmaríny

Basmati ryža:

  • 1 šálka basmati ryže
  • 2 šálky vody
  • Soľ podľa chuti

Restovaná mrkva:

  • 4 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou

  1. Príprava marinády: V mise zmiešajte všetky ingrediencie marinády: olivový olej, med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak a čerstvú rozmarínovú nasekanú.
  2. Marinovanie kurča: Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti. Vložte ich do misky a zalejte marinádou. Dobre premiešajte a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
  3. Príprava basmati ryže: V hrnci privediete vodu k varu, pridáte basmati ryžu a soľ podľa chuti. Znížte teplotu na minimum, zakryte hrniec a nechajte ryžu variť asi 15-20 minút, kým voda nevsakuje a ryža je mäkká a varená. Potom odstavte od tepla a nechajte ryžu odstáť zakrytú asi 5 minút.
  4. Restovaná mrkva: V hlbšej panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ju, kým nezmäkne a začne zlatohnedieť. Potom pridajte med, soľ a čierne korenie. Premiešajte a restujte ešte asi 2-3 minúty.
  5. Pečenie kurča: Rozohrejte grill alebo grilovaciu panvicu. Položte marinované kurčacie prsia na grill a grilujte ich z oboch strán, kým nie sú pevne upečené a vonia nádherne (asi 6-8 minút na každej strane).
  6. Servírovanie: Kurčacie prsia podávajte s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami ako petržlen alebo koriander.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť lahodné marinované kurčacie prsia s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *