Ak máte chuť na tradičnú slovenskú polievku z kapusty sladkej, môžem vám poskytnúť jednoduchý recept.
Potrebujete:
- 1 hlava kapusty sladkej
- 2 veľké zemiaky
- 1 väčší cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- vývar (môže byť zeleninový alebo hovädzí)
- podľahnutie (prípadne štipku cukru)
Polievka z kapusty sladkej
Postup:
- Kapustu ošúpeme, nakrájame na jemné rezance a dáme na chvíľu do vriacej osolenej vody. Potom ju scedíme.
- V hrnci rozpustíme olej a orestujeme na ňom na drobné kocky pokrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak, pokiaľ cibuľa nezmäkne.
- Pridáme mletú sladkú papriku a za stáleho miešania necháme orestovať ešte chvíľu.
- Pridáme nakrájané zemiaky a kapustu, zalejeme vývarom, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Polievku varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvária do mäkka. Ak je polievka príliš kyslá, môžeme pridať štipku cukru.
- Podľahneme polievku mixérom na hladkú konzistenciu.
- Podávame s chlebom či pagáčikmi.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave výbornej polievky z kapusty sladkej. Dobrú chuť!