Ak máte chuť na tradičnú slovenskú jedlo, tu je recept na zemiakovú kapustnicu s klobásou:
Suroviny:
- 4 veľké zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 1/2 hlavy kyslej kapusty
- 2 klobásy
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica hladkej múky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 kocka zeleninového bujónu (voliteľné)
- 1 liter vody
- 1 šľahačka na dozdobenie (voliteľné)
Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou.
- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, kým nezlúčnie. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme ju asi 5 minút.
- Pridáme zemiaky a vodu. Počkáme, kým voda zovrie, a potom pridáme kocku zeleninového bujónu, soľ a korenie podľa chuti. Variť budeme asi 30 minút, kým sú zemiaky mäkké.
- Počas varu si môžeme jeden kus klobásy nastrúhať na malé kúsky a pridať do polievky. Ostatné klobásy nakrájame na plátky.
- Teraz pridáme plátky klobásy do polievky a necháme ich prevrieť.
- V miske si zmiešame lyžicu múky so šľahačkou, aby sme získali hustejšiu zmes. Pomaly pridávame trochu polievky z hrnca do tejto zmesi, aby sme ju zriedili. Potom túto zmes pridáme do hrnca a dobre premiešame.
- Necháme polievku dovrieť, kým sa všetky chute prepoja a zmes zhustne. Podávame horúcu a môžeme ju zdobiť šľahačkou.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať!