Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou

Ak máte chuť na tradičnú slovenskú jedlo, tu je recept na zemiakovú kapustnicu s klobásou:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/2 hlavy kyslej kapusty
  • 2 klobásy
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 kocka zeleninového bujónu (voliteľné)
  • 1 liter vody
  • 1 šľahačka na dozdobenie (voliteľné)

 

Zemiakovo-kelová polievka s klobáskou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a kyslú kapustu opláchneme pod tečúcou vodou.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, kým nezlúčnie. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme ju asi 5 minút.
  3. Pridáme zemiaky a vodu. Počkáme, kým voda zovrie, a potom pridáme kocku zeleninového bujónu, soľ a korenie podľa chuti. Variť budeme asi 30 minút, kým sú zemiaky mäkké.
  4. Počas varu si môžeme jeden kus klobásy nastrúhať na malé kúsky a pridať do polievky. Ostatné klobásy nakrájame na plátky.
  5. Teraz pridáme plátky klobásy do polievky a necháme ich prevrieť.
  6. V miske si zmiešame lyžicu múky so šľahačkou, aby sme získali hustejšiu zmes. Pomaly pridávame trochu polievky z hrnca do tejto zmesi, aby sme ju zriedili. Potom túto zmes pridáme do hrnca a dobre premiešame.
  7. Necháme polievku dovrieť, kým sa všetky chute prepoja a zmes zhustne. Podávame horúcu a môžeme ju zdobiť šľahačkou.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *