Bretónska fazuľová polievka

Samozrejme! Tu je recept na Bretónsku fazuľu po slovensky:

Suroviny:

  • 300 g bielej fazule
  • 200 g slaniny
  • 2 klobásy
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného škorice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Bretónska fazuľová polievka

Postup:

  1. Fazuľu dôkladne prepláchnite a namočte ju cez noc do vody.
  2. V hrnci na strednej teplote rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú slaninu. Smažte ju, kým nezačne zlatieť.
  3. Pridajte pokrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Smažte, kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridajte fazuľu, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Ochutnite soľou, korením, tymiánom a škoricou.
  5. Znížte teplotu, prikryte hrniec a nechajte fazuľu variť asi 1,5 – 2 hodiny, kým nie je mäkká a vývar sa zredukuje.
  6. Kým sa fazuľa varí, na panvici opečte nakrájané klobásy a pridajte ich do hrnca s fazuľou.
  7. Podávajte horúcou a doplnenú s chlebom alebo zeleninovým prílohami podľa vlastného výberu.

Dúfam, že vám táto slovenská verzia receptu na Bretónsku fazuľu chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *