Samozrejme! Tu je recept na Bretónsku fazuľu po slovensky:
Suroviny:
- 300 g bielej fazule
- 200 g slaniny
- 2 klobásy
- 1 veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušeného škorice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
Bretónska fazuľová polievka
Postup:
- Fazuľu dôkladne prepláchnite a namočte ju cez noc do vody.
- V hrnci na strednej teplote rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú slaninu. Smažte ju, kým nezačne zlatieť.
- Pridajte pokrájanú cibuľu, mrkvu a cesnak. Smažte, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte fazuľu, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Ochutnite soľou, korením, tymiánom a škoricou.
- Znížte teplotu, prikryte hrniec a nechajte fazuľu variť asi 1,5 – 2 hodiny, kým nie je mäkká a vývar sa zredukuje.
- Kým sa fazuľa varí, na panvici opečte nakrájané klobásy a pridajte ich do hrnca s fazuľou.
- Podávajte horúcou a doplnenú s chlebom alebo zeleninovým prílohami podľa vlastného výberu.
Dúfam, že vám táto slovenská verzia receptu na Bretónsku fazuľu chutí. Dobrú chuť!