Kuracie prsia na zelenine s tarhoňou.
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 paradajka, nakrájaná na kocky
- 1/2 šálky tarhoňa
- 1 1/2 šálky kurčacieho vývaru
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 šálky smotany na varenie
Kuracie prsia na zelenine s tarhoňou
- Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
- Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Posypte ich soľou a čiernym korením.
- Rozohrejte olej na panvici na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a dajte bokom.
- Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Orestujte ich asi 2-3 minúty, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájané papriky a paradajku. Pokračujte v smažení asi 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte tarhoňu a premiešajte. Potom pridajte kurčací vývar, tymián a oregano. Znížte oheň na minimum, prikryte panvicu a nechajte variť asi 10-15 minút, kým tarhoňa nezmäkne a väčšina tekutiny sa vstrebe.
- Vráťte opečené kurčacie prsia do panvice a nechajte variť ďalších 5-7 minút, kým sa kurča uvarené dovnútra.
- Na záver pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Nechajte variť ešte 2-3 minúty, kým sa omáčka zahustí.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Podávajte teplé, môžete ozdobiť čerstvým bylinkami alebo strúhaným syrom, ak máte chuť.
Toto jedlo je skvelé samo osebe, ale môžete ho podávať aj s pečivom alebo ryžou. Dúfam, že si ho vychutnáte!
Recept na kuracie prsia na zelenine s tarhonou
Potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 2 kúsky kuracích pŕs bez kosti a kože
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 korenové zeleniny (mrkva, petržlenový koreň), na malé kúsky
- 1 zelenú papriku, nakrájanú na pásiky
- 1 žltú papriku, nakrájanú na pásiky
- 1 1/2 šálky brokolice, na malé ružičky
- 1 lyžičku sušenej tarhony
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Rozohrejte olivový olej v hlbokom hrnci na stredne veľkom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a dusíme ich asi 2-3 minúty, kým sa nezačnú zosklovatieť.
- Pridajte korenovú zeleninu a papriky a pokračujte v dusení ďalších 3-4 minúty, kým sa zelenina stane mierne mäkkou.
- Vložte kuracie prsia do hrnca a okoreňte ich soľou, korením a sladkou paprikou. Pečte ich z každej strany asi 5-6 minút, až kým nezačnú mať zlatohnedú farbu.
- Pridajte brokolicu a sušenú tarhonu do hrnca. Zakryte a variť ešte 8-10 minút, kým kuracie mäso nie je úplne upečené a brokolica je príjemne mäkká.
- Podávajte teplé s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Poznámka: Môžete pridať aj ďalšie obľúbené zeleniny podľa svojho vkusu, ako napríklad kukuricu, hrášok alebo tekvicu.