Kuracie prsia na zelenine s tarhoňou

Kuracie prsia na zelenine s tarhoňou.

  • 2 kuracie prsia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 paradajka, nakrájaná na kocky
  • 1/2 šálky tarhoňa
  • 1 1/2 šálky kurčacieho vývaru
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 šálky smotany na varenie

 

Kuracie prsia na zelenine s tarhoňou

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
  2. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Posypte ich soľou a čiernym korením.
  3. Rozohrejte olej na panvici na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a dajte bokom.
  4. Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Orestujte ich asi 2-3 minúty, kým nezmäknú.
  5. Pridajte nakrájané papriky a paradajku. Pokračujte v smažení asi 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  6. Pridajte tarhoňu a premiešajte. Potom pridajte kurčací vývar, tymián a oregano. Znížte oheň na minimum, prikryte panvicu a nechajte variť asi 10-15 minút, kým tarhoňa nezmäkne a väčšina tekutiny sa vstrebe.
  7. Vráťte opečené kurčacie prsia do panvice a nechajte variť ďalších 5-7 minút, kým sa kurča uvarené dovnútra.
  8. Na záver pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Nechajte variť ešte 2-3 minúty, kým sa omáčka zahustí.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
  10. Podávajte teplé, môžete ozdobiť čerstvým bylinkami alebo strúhaným syrom, ak máte chuť.

Toto jedlo je skvelé samo osebe, ale môžete ho podávať aj s pečivom alebo ryžou. Dúfam, že si ho vychutnáte!        

Recept na kuracie prsia na zelenine s tarhonou

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 kúsky kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 korenové zeleniny (mrkva, petržlenový koreň), na malé kúsky
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 1 žltú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 1 1/2 šálky brokolice, na malé ružičky
  • 1 lyžičku sušenej tarhony
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hlbokom hrnci na stredne veľkom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a dusíme ich asi 2-3 minúty, kým sa nezačnú zosklovatieť.
  2. Pridajte korenovú zeleninu a papriky a pokračujte v dusení ďalších 3-4 minúty, kým sa zelenina stane mierne mäkkou.
  3. Vložte kuracie prsia do hrnca a okoreňte ich soľou, korením a sladkou paprikou. Pečte ich z každej strany asi 5-6 minút, až kým nezačnú mať zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte brokolicu a sušenú tarhonu do hrnca. Zakryte a variť ešte 8-10 minút, kým kuracie mäso nie je úplne upečené a brokolica je príjemne mäkká.
  5. Podávajte teplé s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Poznámka: Môžete pridať aj ďalšie obľúbené zeleniny podľa svojho vkusu, ako napríklad kukuricu, hrášok alebo tekvicu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *