Vykostené kuracie stehná na šťave

Vykostené kuracie stehná na šťave si dnes pripravíme spolu s týmto receptom. Ale ja ich pripravujem inak ako veľa webových stránok. Troška viac dávam do toho receptu, ako niektorí a plsu maličký tip na záver. 

Tu máte recept:

Ja som použila tieto suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien bez kosti a kože
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml bielého vína
  • 2 lyžice čerstvého tymianu, nasekaného
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Vykostené kuracie stehná na šťave

Postup:

  1. Stehienkam odstráňte kožu a kosti a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.
  3. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  4. Posypeme mäsno múkou a dobre premiešame, aby sa múka spojila so všetkými surovinami.
  5. Postupne prilievajte kurací vývar a bielé víno. Nechajte to povariť až do zahustenia omáčky.
  6. Pridajte nasekaný tymian a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Zakryte pokrievkou a nechajte mäso dusiť na miernom ohni asi 30 – 40 minút, alebo kým nebude mäso jemné a mäkké.

Podávajte s hladkou ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým pečivom. Kuracie stehná na štave tj. favorit v kuchyni, ake nestíham. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *