Ak hľadáte recept na sviečkovú na smotane, tu je jednoduchý návod:
Sviečková na smotane
Potrebujete:
- 600 g hovädzieho mäsa (sviečkovú)
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na varenie
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masla
- Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
- Čerstvé petržlenové listy na ozdobenie
Sviečková na smotane nebíčko v papuľke
Postup:
- Mäso nakrájajte na plátky hrúbky približne 1,5 cm a osolte ho z oboch strán.
- Na panvici rozohrejte maslo a opekajte mäso z každej strany asi 2-3 minúty, kým nie je pekne zlatisté. Potom ho odložte.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlenové korene a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa zjemní.
- Na zmiernený oheň pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Prilite hovädzí vývar a nechajte zmes povariť pár minút, kým omáčka začne zahusťovať. Počas varu občas zamiešajte.
- Potom pridajte smotanu na varenie a späť na sporák. Varte ešte asi 3-5 minút, kým sa omáčka dostatočne nezahusťuje.
- Vložte mäso späť do panvice s omáčkou a nechajte všetko spolu variť na miernom ohni približne 10-15 minút, aby sa mäso premiešalo s omáčkou a chuť sa prenikla do mäsa.
- Podávajte s opečenými knedľami alebo dusenými haluškami. Posypte čerstvými petržlenovými listami a podávajte ešte horúce.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave sviečkovej na smotane. Dobrú chuť!