Sviečková na smotane nebíčko v papuľke

Ak hľadáte recept na sviečkovú na smotane, tu je jednoduchý návod:

Sviečková na smotane

Potrebujete:

  • 600 g hovädzieho mäsa (sviečkovú)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvé petržlenové listy na ozdobenie

 

Sviečková na smotane nebíčko v papuľke

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na plátky hrúbky približne 1,5 cm a osolte ho z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a opekajte mäso z každej strany asi 2-3 minúty, kým nie je pekne zlatisté. Potom ho odložte.
  3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlenové korene a cesnak. Orestujte ich, kým sa cibuľa zjemní.
  4. Na zmiernený oheň pridajte hladkú múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Prilite hovädzí vývar a nechajte zmes povariť pár minút, kým omáčka začne zahusťovať. Počas varu občas zamiešajte.
  6. Potom pridajte smotanu na varenie a späť na sporák. Varte ešte asi 3-5 minút, kým sa omáčka dostatočne nezahusťuje.
  7. Vložte mäso späť do panvice s omáčkou a nechajte všetko spolu variť na miernom ohni približne 10-15 minút, aby sa mäso premiešalo s omáčkou a chuť sa prenikla do mäsa.
  8. Podávajte s opečenými knedľami alebo dusenými haluškami. Posypte čerstvými petržlenovými listami a podávajte ešte horúce.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave sviečkovej na smotane. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *