Tu máte recept na domácu bravčovú pečeň na cibuľke s horčicou:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
- 2 veľké cibule (nakrájané na tenké prúžky)
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice oleja
- Sól a korenie podľa chuti
Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájané cibule. Smažte ich na stredne silnom ohni, kým nezačnú zmäknúť a zľahka sa zazlatia.
- Medzitým osolte a okoreňte plátky bravčovej pečene.
- K cibuľke pridajte plátky bravčovej pečene a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a upečené do mäkkosti.
- Počas pečenia pečene môžete ju pravidelne polievať horčicou, aby sa jej chuť dostala aj do vnútra mäsa.
- Keď je pečeň hotová, odstráňte ju z panvice a nechajte ju odpočinúť aspoň 5 minút pred servírovaním.
- Podávajte pečeň spolu s opečenou cibuľkou a doprajte juhorčicu ako prílohu.
Dúfam, že vám tento recept chutí!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 väčšie cibule
- 2 lyžice horčice (najlepšie dijonskej)
- 2 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
- 1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme, odstránime blany a cievky. Potom ju nakrájame na tenšie plátky (asi 1-2 cm hrubé).
-
Cibule: Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké polkrúžky.
-
Smaženie cibule: Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezačne zlatnúť a byť mäkká (asi 5-7 minút).
-
Pridanie pečene: Do panvice s cibuľou pridáme nakrájanú pečeň. Osolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou. Pečeň opiekame na oboch stranách, kým nie je prepečená (asi 3-4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky).
-
Horčica: Keď je pečienka takmer hotová, pridáme horčicu a dobre premiešame, aby sa rovnomerne rozložila po mäse. Pridáme aj nasekaný cesnak, ak ho používame, a ešte chvíľu smažíme (maximálne 1-2 minúty).
-
Servírovanie: Hotovú pečeň servírujeme na tanieri, posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Pečeň podávame s prílohami ako zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb. Môžete si tiež pridať zeleninový šalát na osvieženie.
Dobrú chuť!