Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou

Tu máte recept na domácu bravčovú pečeň na cibuľke s horčicou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
  • 2 veľké cibule (nakrájané na tenké prúžky)
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice oleja
  • Sól a korenie podľa chuti

 

Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájané cibule. Smažte ich na stredne silnom ohni, kým nezačnú zmäknúť a zľahka sa zazlatia.
  2. Medzitým osolte a okoreňte plátky bravčovej pečene.
  3. K cibuľke pridajte plátky bravčovej pečene a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a upečené do mäkkosti.
  4. Počas pečenia pečene môžete ju pravidelne polievať horčicou, aby sa jej chuť dostala aj do vnútra mäsa.
  5. Keď je pečeň hotová, odstráňte ju z panvice a nechajte ju odpočinúť aspoň 5 minút pred servírovaním.
  6. Podávajte pečeň spolu s opečenou cibuľkou a doprajte juhorčicu ako prílohu.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 väčšie cibule
  • 2 lyžice horčice (najlepšie dijonskej)
  • 2 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa chuti)
  • 1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme, odstránime blany a cievky. Potom ju nakrájame na tenšie plátky (asi 1-2 cm hrubé).

  2. Cibule: Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké polkrúžky.

  3. Smaženie cibule: Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezačne zlatnúť a byť mäkká (asi 5-7 minút).

  4. Pridanie pečene: Do panvice s cibuľou pridáme nakrájanú pečeň. Osolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou. Pečeň opiekame na oboch stranách, kým nie je prepečená (asi 3-4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky).

  5. Horčica: Keď je pečienka takmer hotová, pridáme horčicu a dobre premiešame, aby sa rovnomerne rozložila po mäse. Pridáme aj nasekaný cesnak, ak ho používame, a ešte chvíľu smažíme (maximálne 1-2 minúty).

  6. Servírovanie: Hotovú pečeň servírujeme na tanieri, posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Pečeň podávame s prílohami ako zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb. Môžete si tiež pridať zeleninový šalát na osvieženie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *