Ak máte chuť na lahodnú bravčovú pečeň pripravenú poľovnícky spôsobom, nasledujúci recept by vám mohol vyhovovať:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny, narezané na menšie kúsky
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozpustite maslo a pridajte plátky cibule. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a sklátene.
  3. Pridajte slaninu a orestujte ju, kým sa nezlatisto nezarumeneá.
  4. Vložte plátky bravčovej pečene na panvicu a opražte ich z každej strany, kým nebudú mierne hnedej farby.
  5. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Postupne pridajte vývar a červené víno. Premiešajte, kým sa omáčka nezačne zahusťovať.
  7. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Znížte teplotu a nechajte jedlo dusiť asi 10-15 minút, kým sa pečeň dokonale prepečie a omáčka naň zapracuje.

Podávajte s prílohou podľa vašej preferencie, napríklad s knedľou, tarhoňou alebo ryžou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *