Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob

Ak máte chuť na lahodnú bravčovú pečeň pripravenú poľovnícky spôsobom, nasledujúci recept by vám mohol vyhovovať:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny, narezané na menšie kúsky
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozpustite maslo a pridajte plátky cibule. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a sklátene.
  3. Pridajte slaninu a orestujte ju, kým sa nezlatisto nezarumeneá.
  4. Vložte plátky bravčovej pečene na panvicu a opražte ich z každej strany, kým nebudú mierne hnedej farby.
  5. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Postupne pridajte vývar a červené víno. Premiešajte, kým sa omáčka nezačne zahusťovať.
  7. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Znížte teplotu a nechajte jedlo dusiť asi 10-15 minút, kým sa pečeň dokonale prepečie a omáčka naň zapracuje.

Podávajte s prílohou podľa vašej preferencie, napríklad s knedľou, tarhoňou alebo ryžou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 200 ml červeného vína (prípadne vývaru)
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička majoránu
  • 1 bobkový list
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyjeme, osušime a nakrájame na plátky hrubé asi 1-2 cm. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a papriku nakrájame na kocky.

  3. Smaženie pečene: Na panvici rozohrejeme olej. Plátky pečene opečieme z oboch strán dozlatista, asi 3-4 minúty na každej strane. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.

  4. Smaženie zeleniny: Na tej istej panvici, kde sme opiekli pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezovrie do sklovita. Potom pridáme mrkvu a papriku. Smažíme ďalších 5 minút.

  5. Pridanie korenín: Zeleninu posypeme mletou paprikou, tymiánom a majoránom. Pridáme bobkový list a dôkladne premiešame.

  6. Deglazovanie: Následne do panvice prilejeme červené víno (alebo vývar) a priveďte do varu. Dobre premiešajte, aby sa z panvice uvoľnili chute.

  7. Dovarenie: Do panvice vrátime opečenú pečeň a všetko zakryjeme. Necháme variť na strednom ohni 15-20 minút, kým nie je pečeň mäkká.

  8. Podávanie: Hotovú bravčovú pečeň na poľovnícky spôsob podávame s prílohou podľa výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Pred servírovaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Jan I. píše:

    Kedže som poľovník chcel som vyskušať tento recept. Bol som milo prekvapený z jeho chuti.Ďakujem za nápad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *