Bravčová krkovička so zemiakovou kašou

Tu je jednoduchý recept na Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou:

Suroviny:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 gramov zemiakov
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Bravčová krkovička so zemiakovou kašou

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky suroviny. Očistite a nakrájajte cibuľu na jemné kúsky a cesnak na plátky. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. Na rozohriatej panvici si rozpustite trochu oleja a opečte na ňom očistenú a nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nezhnednú.
  3. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ju do panvice. Opečte ju z každej strany do zlatista.
  4. Zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a roztlačíme na kašu.
  5. Do panvice s bravčovou krkovičkou pridajte uvarenú zemiakovú kašu. Dobré je všetko dobre premiešať a osoliť, okoreniť podľa chuti.
  6. Pokračujte v pečení a miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja a zohrejú.
  7. Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou môžete servírovať so zeleninovým prílohou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • 250 ml vývaru alebo vody

Na zemiakovú kašu:

  • 600 g zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ podľa chuti
  • Muškátový oriešok (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.
    • Na panvici zohrejeme olej a osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a krátko opečieme.
    • Pridáme plátky krkovičky a z oboch strán ich opečieme, aby sa zatiahli.
    • Osoľte, okoreňte, pridajte mletú papriku a bobkový list.
    • Zalejte vývarom alebo vodou, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 45 minút, kým nie je mäso mäkké.
  2. Príprava zemiakovej kaše:

    • Zemiaky si olúpeme a nakrájame na kocky.
    • Uvaríme ich v osolenej vode do mäkka (približne 20 minút).
    • Po uvarení zemiaky scedíme a ešte teplé ich rozpučíme.
    • Pridáme maslo a mlieko. Dobre premiešame, až kým nie je kaša hladká a krémová. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom podľa chuti.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier naservírujte porciu zemiakovej kaše a na ňu položte plátok dusenej krkovičky.
    • Preliate omáčkou z panvice.

Tipy:

  • Môžete pridať aj zeleninu (napr. mrkvu alebo brokolicu) ako prílohu.
  • Na zemiakovú kašu sa hodí aj troška syra alebo smotany pre krémovejšiu chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *