Tu je jednoduchý recept na Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou:
Suroviny:
- 500 gramov bravčovej krkovičky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 gramov zemiakov
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Bravčová krkovička so zemiakovou kašou
Postup:
- Na začiatok si pripravte všetky suroviny. Očistite a nakrájajte cibuľu na jemné kúsky a cesnak na plátky. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
- Na rozohriatej panvici si rozpustite trochu oleja a opečte na ňom očistenú a nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nezhnednú.
- Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ju do panvice. Opečte ju z každej strany do zlatista.
- Zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a roztlačíme na kašu.
- Do panvice s bravčovou krkovičkou pridajte uvarenú zemiakovú kašu. Dobré je všetko dobre premiešať a osoliť, okoreniť podľa chuti.
- Pokračujte v pečení a miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja a zohrejú.
- Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou môžete servírovať so zeleninovým prílohou alebo šalátom.
Dobrú chuť!