Bravčová krkovička so zemiakovou kašou

Tu je jednoduchý recept na Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou:

Suroviny:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 gramov zemiakov
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Bravčová krkovička so zemiakovou kašou

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky suroviny. Očistite a nakrájajte cibuľu na jemné kúsky a cesnak na plátky. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
  2. Na rozohriatej panvici si rozpustite trochu oleja a opečte na ňom očistenú a nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nezhnednú.
  3. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ju do panvice. Opečte ju z každej strany do zlatista.
  4. Zemiaky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a roztlačíme na kašu.
  5. Do panvice s bravčovou krkovičkou pridajte uvarenú zemiakovú kašu. Dobré je všetko dobre premiešať a osoliť, okoreniť podľa chuti.
  6. Pokračujte v pečení a miešaní, kým sa všetky suroviny dobre nespoja a zohrejú.
  7. Bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou môžete servírovať so zeleninovým prílohou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *