Ak ťa to láka, rád ti predstavím recept na zapekané kuracie prsia s broskynou.

Potrebné suroviny:

  • 2 kuracie prsia
  • 2 broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g syra (napríklad kapor)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Zapekané kuracie s broskyňou

Postup:

  1. Kuracie prsia najprv očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na troche oleja opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a krátko restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridáme plátky kuracieho mäsa a opražíme ich z oboch strán do zlatista.
  4. Broskyne si olúpime, zbavíme jadierka a nakrájame na tenké plátky.
  5. Vymastíme zapiekaciu nádobu a na dno poukladáme polovicu opečených kuracích plátok.
  6. Na mäso pokladáme plátky broskýň a posypeme ich nastrúhaným syrom.
  7. Na vrch poukladáme druhú polovicu opečených kuracích plátok.
  8. Prelejeme všetko smotanou na šľahanie a ešte raz posypeme syrom.
  9. Zapiekaciu nádobu vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25-30 minút, kým sa mäso prepečie a syr zhnedne.
  10. Hotové zapekané kuracie s broskvou môžeme podávať s opečenými zemiakmi alebo šalátom.

V prípade, že máš iné požiadavky alebo otázky, stačí sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *