Prírodné bravčové na modrákoch

Ak hľadáte recept na prípravu prírodného bravčového na modrákoch, tu máte jednoduchý návod:

Prírodné bravčové na modrákoch tak ako ich robila moja mamka. A teraz ich robí tieť, tak ako ona. 

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. bravčový plátky)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g šampiónov
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na prípravu

 

Prírodné bravčové na modrákoch

Postup:

  1. Mäso opláchnite a osušte kuchynským utierkou. Nakrájajte ho na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.
  4. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmenia farbu na zlatohnedú.
  5. Pridajte nakrájané mäso a opekajte ho z každej strany, kým nie je pekne hnedé.
  6. Pridajte nakrájané šampiňóny a dusíme ich spolu s mäsom, kým nezmäknú.
  7. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie, aby sa vytvoril krémový omáčka. Ochutnite soľou a korením podľa chuti. Dusíme ešte pár minút, kým sa omáčka nezahusťuje.
  8. Hotové jedlo môžete podávať s vareným ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinami.

Dúfam, že vám tento recept chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad karé alebo plece)
  • 200 g modrej (alebo svetlej) kapusty
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 150 ml vývaru (kurací alebo zeleninový)
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky so šírkou približne 1,5 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou.

  2. Smaženie mäsa: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme plátky mäsa a opečieme ich z oboch strán dozlatista. Potom ich vyberieme a odložíme na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Na tej istej panvici, kde sme smažili mäso, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme do zlatista. Pridáme nakrájané zemiaky a modrú kapustu (môžeme ju nakrájať na prúžky alebo kúsky). Restujeme asi 5-7 minút.

  4. Dusenie: K zelenine pridáme opečené bravčové mäso, zalejeme vývarom a vínom (ak používame). Pridáme sušenú majoránku a všetko dobre premiešame. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút, kým nie sú zemiaky a kapusta mäkké.

  5. Podávanie: Po uvarení môžeme chuť doladiť soľou a korením. Podávame horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip: Prírodné bravčové na modrákoch sa výborne hodí s čerstvým chlebom alebo knedľou. Môžete tiež pridať aj trochu kyslej smotany na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *