Na nedelny obed si pripravíme kuracie stehná podľa slovenského receptu:
Ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– soľ
– čierne korenie
– paprika
– paradajkový pretlak
– cibuľa
– cesnak
– olej
– mletá sladká paprika
Neďelný obed – Kuracie stehná
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme a osušíme.
2. Na teflónovom panvici rozohrejeme olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme kuracie stehná a opekáme z každej strany, kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.
4. Do panvice pridáme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, mletú sladkú papriku a trochu vody.
5. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút, prípadne občas podlievame vodou.
6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, cestovinami alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!