Pečená krkovička s červenou kapustou

Dnes si pripravíme pečenú krkovičku s červenou kapustou.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 stredne veľká hlava červenej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sadla
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • 1 lyžička mletého rascebu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečená krkovička s červenou kapustou

Postup:

  1. Najprv si pripravte marinádu. V mise zmiešajte cukor, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie. Nádobu s marinádou postavte bokom.
  2. Omyte a osušte krkovičku. Vložte ju do misky a zalejte pripravenou marinádou. Zakryte a nechajte minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc, odležať a preliežať v chladničke.
  3. Pred prípravou krkovičky si pripravte červenú kapustu. Omyte ju a nakrájajte na tenké pásiky. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na tenké plátky.
  4. Sádlo rozohrejte na veľkom hrnci a pridajte cibuľu. Smažte dozlatista.
  5. Pridajte nakrájanú červenú kapustu a premiešajte s cibuľou. Pridajte cukry, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie podľa chuti. Dobré premiešajte a opražte asi 5 minút, kým sa kapusta zmäkne.
  6. Krkovičku vyberte z marinády a osušte ju papierovým utierkou. Vložte do pekáča a jemne osolte a okorente.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C. Zakryte pekáčik a pečte v rúre asi 2-2,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s červenou kapustou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na pečenú krkovičku:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibuľe
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 200 ml vývaru (môže byť kurací alebo zeleninový)

Na červenú kapustu:

  • 1 menšia hlávka červenej kapusty
  • 1 jablko (najlepšie kyslé)
  • 2 polievkové lyžice octu (jablkového alebo vínneho)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Krkovičku umyte a osušte. Potom ju narežte na niekoľkých miestach, aby sa lepšie prepečila.
    • Cesnak a cibuľu nasekajte na drobno.
    • V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, papriku, oregano a tymián. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu.
    • Zmes natrite na krkovičku. Umiestnite ju do pekáča a nalejte do pekáča vývar.
    • Zakryjte pekáč alobalom a pečte približne 1,5 hodiny. Potom sundajte alobal a pečte ešte ďalších 30 minút, kým krkovička nie je zlatohnedá a chrumkavá.
  2. Príprava červenej kapusty:

    • Medzitým, keď sa krkovička pečie, pripravte červenú kapustu.
    • Kapustu nakrájajte na tenké prúžky a jablko na malé kocky.
    • Na panvici zahrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte do zlatista.
    • Pridajte nakrájanú kapustu a jablko. Posypte cukrom a zalejte octom.
    • Dobre premiešajte a nechajte dusiť na miernom ohni približne 20-30 minút, kým kapusta nezmäkne. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  3. Servírovanie:

    • Keď je krkovička hotová, vyberte ju z rúry a nechajte ju pár minút oddychovať.
    • Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s dusenou červenou kapustou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *