Dnes si pripravíme pečenú krkovičku s červenou kapustou.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 stredne veľká hlava červenej kapusty
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sadla
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice octu
- 1 lyžička mletého rascebu
- soľ a korenie podľa chuti
Pečená krkovička s červenou kapustou
Postup:
- Najprv si pripravte marinádu. V mise zmiešajte cukor, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie. Nádobu s marinádou postavte bokom.
- Omyte a osušte krkovičku. Vložte ju do misky a zalejte pripravenou marinádou. Zakryte a nechajte minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc, odležať a preliežať v chladničke.
- Pred prípravou krkovičky si pripravte červenú kapustu. Omyte ju a nakrájajte na tenké pásiky. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na tenké plátky.
- Sádlo rozohrejte na veľkom hrnci a pridajte cibuľu. Smažte dozlatista.
- Pridajte nakrájanú červenú kapustu a premiešajte s cibuľou. Pridajte cukry, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie podľa chuti. Dobré premiešajte a opražte asi 5 minút, kým sa kapusta zmäkne.
- Krkovičku vyberte z marinády a osušte ju papierovým utierkou. Vložte do pekáča a jemne osolte a okorente.
- Predhrejte rúru na 180 °C. Zakryte pekáčik a pečte v rúre asi 2-2,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s červenou kapustou.
Dobrú chuť!