Dnes si pripravíme pečenú krkovičku s červenou kapustou.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 stredne veľká hlava červenej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sadla
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • 1 lyžička mletého rascebu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečená krkovička s červenou kapustou

Postup:

  1. Najprv si pripravte marinádu. V mise zmiešajte cukor, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie. Nádobu s marinádou postavte bokom.
  2. Omyte a osušte krkovičku. Vložte ju do misky a zalejte pripravenou marinádou. Zakryte a nechajte minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc, odležať a preliežať v chladničke.
  3. Pred prípravou krkovičky si pripravte červenú kapustu. Omyte ju a nakrájajte na tenké pásiky. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na tenké plátky.
  4. Sádlo rozohrejte na veľkom hrnci a pridajte cibuľu. Smažte dozlatista.
  5. Pridajte nakrájanú červenú kapustu a premiešajte s cibuľou. Pridajte cukry, ocot, mletý rascebu, soľ a korenie podľa chuti. Dobré premiešajte a opražte asi 5 minút, kým sa kapusta zmäkne.
  6. Krkovičku vyberte z marinády a osušte ju papierovým utierkou. Vložte do pekáča a jemne osolte a okorente.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C. Zakryte pekáčik a pečte v rúre asi 2-2,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s červenou kapustou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *