Na prípravu kuracích pŕs na prírodno so šťavou budete potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica hladkej múky
– 250 ml kuracieho vývaru
– šťava z 1 citróna
– soľ, korenie, čerstvo nasekaná petržlenová vňať
Kuracie prsia na prírodno so šťavou
Postup:
1. Pripravte si kuracie prsia tým, že ich opláchnete pod tečúcou vodou a osušíte papierovou utierkou.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na drobno nakrájaný cesnak a cibuľu. Orestujte ich dozlatista.
3. Pridajte kuracie prsia do panvice a opekajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
4. Nastrúhajte trochu citrónovej kôry a pridajte ju do panvice k kuraciemu mäsu.
5. Následne pridajte hladkú múku a za občasného miešania opekajte ju, až kým sa nezmení na zlatisto hnedú farbu.
6. Postupne prilievajte kurací vývar a dôkladne miešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili a vytvorili krémovú omáčku.
7. Dochutite soľou, korením a citrónovou šťavou podľa chuti.
8. Podávajte s uvarenou ryžou alebo zemiakovou kašou a na záver ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!