Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, rasca, vegeta
Pečené kuracie stehná v jánskom skle
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne očistíme a osušíme utierkou.
2. Na panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Do cibuľovo-cesnakovej zmesi pridáme kuracie stehná a opekáme ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, rascou a vegetou podľa chuti.
5. Stále miešame, aby sa všetky prísady zmiešali a ochutili mäso.
6. Pridáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a necháme podusit asi 30 minút.
7. Po upečení môžeme podávať s ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.
Takto pripravené pecené kuracie stehná v Jánskom skle sú vynikajúcim jedlom, ktoré si určite obľúbia aj vaši blízki. Dúfam, že vám tento recept chutí!