Na prípravu kuracích pŕs marinovaných v kyslej smotane budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 200 ml kyslej smotany
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, korenie, mletá paprika
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia marinované v kyslej smotane

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2. V miske zmiešame kyslú smotanu s mletou paprikou, soľou, korením a pretlačeným cesnakom.
3. Do marinády vložíme nakrájané kuracie prsia a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
4. Rozpálime olej na panvici a prsia opekáme z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú dobre prepečené.
5. Podávame s uvareným ryžou alebo zemiakovým pyré a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *