Kuracie prsia na hrášku a cesnaku

Tak začnime s prípravou receptu.

Potrebné ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia, bez kosti a pokožky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 šálka hrášku (čerstvý alebo mrazený)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen) na ozdobenie (voliteľné)

Kuracie prsia na hrášku a cesnaku

 

Postup:

  1. Kuracie prsia osušte utierkou a nakrájajte ich na tenké plátky. Posypte ich soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Položte kuracie plátky do hrnca a opekajte ich asi 5-6 minút z jednej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu a neupieknu sa. Potom ich otočte a opekajte ďalších 5-6 minút z druhej strany, kým nie sú úplne upečené a šťavnaté. Odložte ich na tanier a nechajte chvíľu oddychovať.
  4. Do rovnakého hrnca pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  5. Pridajte hrášok do hrnca a premiešajte ho s cibuľou a cesnakom. Zalejte kuracím vývarom a nechajte zmes variť asi 5 minút, kým sa hrášok neuvarte.
  6. Vložte kuracie plátky späť do hrnca s hráškom. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  7. Varíme ešte niekoľko minút, kým sa polievka dobre zohreje a dochutí. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Pred podávaním môžete kuracie prsia na hrášku ozdobiť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenom.

A je to dobrú chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *