Kuracie stehná na perinke sú jednoduché a chutné jedlo, ktoré si určite obľúbite. Táto klasická slovenská špecialita je ideálna na prípravu obedov alebo večerí pre celú rodinu.
Lahodná kombinácia mäkkého kurčaťa a chrumkavej perinky vám zaručene umožní vychutnať si prvotriedny gurmánsky zážitok. Navyše, príprava tohto jedla je rýchla a nenáročná. Tak poďme na to!
Recept na kuracie stehná na perinke:
Suroviny:
– 8 kuracích stehien (alebo podľa počtu porcií)
– 2 väčšie cibule
– 2 mrkvy
– 1 koreňová petržlenová vňať
– soľ
– mleté čierne korenie
– olej na vyprážanie
– múka na obalenie
Postup:
1. Očistené a umyté kuracie stehná osoľte a opečte na panvici alebo v hlbšom hrnci na oleji zo všetkých strán dozlatista.
2. Očistenú a nahrubo nasekanú cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať pridajte k opraženým kuracím stehnám. Podlejte menším množstvom vody (približne 1 šálka), prikryte a duste 30-40 minút.
3. Zatiaľ čo sa kuracie stehná dusia, pripravte si perinku. V mise zmiešajte múku so štipkou soli a naštvrtenú šálku vody. Vymiesime cesto, ktoré by nemalo byť príliš husté ani príliš redené.
4. Po uplynutí doby dusenia vyberte kuracie stehná z hrnca a nechajte ich krátko odpočinúť. Do výpeku z hrnca vmiešajte cesto na perinku a dôkladne premiešajte. Nechajte povariť na miernom ohni približne 10 minút za občasného miešania, kým sa perinka nezačne oddeľovať od stien hrnca.
5. Kuracie stehná vložte späť do hrnca na perinku a prikryte pokrievkou. Nechajte ešte krátko podusiť, aby perinka prischla na mäse.
6. Podávajte kuracie stehná na perinke s čerstvou zelenou oblohou a domácim chrenom či džemom podľa chuti. Výbornou prílohou sú zemiaky alebo domáca knedľa.
Táto voňavá a sýta špecialita vám istotne prinesie lahodnú chuť pravej slovenskej kuchyne. Žiadne zložité postupy, len jednoduché a kvalitné suroviny. Pochutínskou je nesporne i samotná perinka, vďaka ktorej bude mäso šťavnaté a krémovo mäkké. Pochváľte sa rodine alebo priateľom týmto tradičným a osvedčeným receptom!
2) Kuracie stehná na perinke
Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, mletá paprika
– 200 ml vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica sladkej smotany
– petržlen na ozdobu
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme a osolíme.
2. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná z oboch strán, aby získali zlatú farbu.
3. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme ich spolu orestovať.
4. Potom pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom.
5. Kuracie stehná dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, prípadne prilievame vývar podľa potreby.
6. Keď je mäso mäkké, zahustíme omáčku hladkou múkou rozmiešanou so smotanou a necháme chvíľu prevrieť.
7. Podávame s duseným zemiakovým pyré a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ešte menšia poznámka k záveru.
Je podstatné aby ste dané kuracie prsia nevysušili. Ak ich robíte napríklad v rúre, tak bude dobre ak ich bude častejšie podlivať. Stačí aj vlastnou šťavou mäsa.
Nech vám chutí priatelia mojí milí. 🙂
3) Kuracie stehna na perinke
Kuracie stehna na perinke sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči. Tento recept je jednoduchý a ideálny na rodinnú večeru. S použitím čerstvých ingrediencií a troškou lásky vyčaríte skutočne delikátny pokrm. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, ktorý vám ukáže, ako pripraviť toto chutné jedlo s minimálnym úsilím.
Ingrediencie na kuracie stehna
Na prípravu kuracích stehien na perinke budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie stehna
- 1 šálka smotany na varenie
- 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý rozmarín a tymián
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g huby (nakrájané na plátky)
Postup prípravy
Začnite tým, že na panvici zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne vložte kuracie stehna a opekajte ich zo všetkých strán. Pridajte nakrájané huby a varte ďalších 5 minút.
Potom pridajte smotanu, soľ, čierne korenie, rozmarín a tymián. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni asi 25 – 30 minút, kým kuracie stehna nie sú úplne prepečené. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami a užite si túto lahodnú chuť!
Ako to myslíš s tou perinkou?
Ďakujem pekne. Mima
Asi tá omáčka no najkôr sa to robí inak.
Dáva sa pod mäso zemiak. Teda podstrúhané zemiaky.
Ďakujem ti Nataška za tvoj komentár. Toto má posúva ďalej.
Vďaka 🙂
Vyzera to velmi chutne a jednoducho! Určite vyskúšam tento recept na obed.
Ďakujem za skvelý recept! Mám rada jednoduché a rýchle jedlá pre rodinu.
Tento recept je presne to, čo hľadám! Ľahký, chutný a ideálny na večeru.
Ďakujem za skvelý recept! Urobila som tento obed pre celú rodinu a všetci sa veľmi chutne najedli.
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Určite ho vyskúšam a veľmi sa teším na výsledok.
Perfektný návod! Čerstvé suroviny a jednoduchý postup, čo viac si môžeme priať. Ďakujem!
Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!
Ďakujem za recept, veľmi sa mi páči, že je jednoduchý a rýchly na prípravu.
Tieto kuracie stehná sú mojou obľúbenou pochúťkou, skvelý recept!
Skvelý recept, jednoduchý a chutný!
Tento recept vyskúšam určite, znie to veľmi dobré.
Súhlasím, kuracie stehná na perinke sú skvelé.
Chutné jedlo, ideálna voľba pre rodinnú večeru.
Tento recept na kuracie stehná na perinke je skvelý! Príprava je jednoduchá a výsledok chutný. Rodina si určite pochutná. Odporúčam vyskúšať!
Super recept! Kuracie stehná na perinke sú naozaj mňam. Rýchlo hotové a veľmi chutné, ideálne pre rodinné večere. Určite vyskúšam!
Milujem toto jedlo! Kuracie stehná sa dajú pripraviť jednoducho a rýchlo, a perinka im dodáva skvelú chuť. Vďaka za recept!
Tento recept je úžasný! Kuracie stehná sú šťavnaté a perinka chutná. Už sa teším, ako to pripravím rodine na večeru.
Kuracie stehná na perinke sú fantastické! Ľahké na prípravu a veľmi chutné. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi dobré jedlo.
Recept je skvelý! Mám rád kuracie stehná, ale s perinkou sú ešte lepšie. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného jedla!
Toto jedlo ma úplne nadchlo! Je rýchle a výnimočne chutné. Hlavne tá kombinácia mäsa s perinkou, to je mňamka!
@RybkaMia Áno, presne tak! A ešte k tomu si môžeme pridať aj domáci chren, čo poviete? To bude lahoda!
@RybkaMia Súhlasím, táto kombinácia je perfektná! Vždy ma dostane ako vôňa pri varení.
_Kuracie stehná sú skutočne výborné._ Tento recept určite vyskúšam, už sa teším na tú delikátosť!
Tento recept na kuracie stehná na perinke vyzerá fantasticky! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude skvelé jedlo pre celú rodinu. Ďakujem za zdieľanie!
Wow, tieto kuracie stehná na perinke sú presne to, čo som hľadal! Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si môžem pripraviť aj ja. Teším sa na varenie!
Musím povedať, že tento recept je skutočný poklad! Kuracie stehná a perinka spolu tvoria úžasnú kombináciu. Určite to vyskúšam cez víkend.
Tento recept mi priniesol úsmev na tvár! Kuracie stehná na perinke sú jednoducho lahodné. Rada varím pre svoju rodinu a toto im určite bude chutiť.
Presne tak! Nič nie je lepšie ako uvariť niečo chutné pre tých, ktorých máme radi. Tento recept určite poteší!
Súhlasím s tebou! Takéto jednoduché a chutné jedlá nás spájajú ako rodinu.
‚Kuracie stehná na perinke‘ sú mojou obľúbenou voľbou na večeru! Príprava je rýchla a výsledok vždy poteší. Ďakujem za tento skvelý tip!
‚Kreatívny Martin‘, som rada, že sa ti recept páči! Určite ho vyskúšaj a nezabudni pridať svoje obľúbené korenie.
‚Kuracie stehná s perinkou‘ sú aj mojou favoritkou! Mám rád jednoduché a chutné jedlá.
‚Kuracie stehná na perinke‘ mi pripomínajú detstvo! Rád si ich pripravím podľa tohto receptu, vyzerajú úžasne.