Grilované bravčové mäso na cesnaku

Tu je skvelý recept na grilované bravčové mäso na cesnaku:

Zložky:

  • 500g bravčovej sviečkovej (nakrájanej na tenké plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrveného)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľno-koreniacej zmesi
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Navrstvite bravčové plátky do misky.
  2. Pridajte rozdrvený cesnak, olivový olej a soľno-koreniacu zmes. Dobre premiešajte.
  3. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 30 minút (alebo dlhšie, ak máte čas).
  4. Zahrejte gril na stredné teploty.
  5. Položte marinované plátky bravčového mäsa na gril a grilujte ich z oboch strán asi 4-5 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a dobre prepečené.
  6. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Môžete si mäso servírovať s pečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo domácou bagetkou. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé alebo stehien
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného oregano (prípadne čerstvé)
  • Šťava z 1 citróna
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte olivový olej, med, soľ, čierne korenie, oregano a šťavu z citróna.
    • Cesnak nasekajte na jemno alebo prelisujte a pridajte do marinády. Dobre všetko premiešajte.
  2. Marinovanie mäsa:

    • Bravčové mäso dobre umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm.
    • Plátky mäsa vložte do misky a zalejte pripravenou marinádou. Dôkladne premiešajte, aby bolo mäso dobre obalené.
    • Zakryte misku a nechajte marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc.
  3. Grilovanie:

    • Rozhřejte gril na strednú teplotu. Ak používate grilovaciu panvicu, môžete ju potreť trochu olejom, aby sa mäso nepriľnulo.
    • Plátky marinovaného mäsa položte na gril a grilujte približne 5-7 minút z každej strany, alebo až kým mäso nie je prepečené a má pekne zlatistú kôrku.
  4. Podávanie:

    • Po ugrilovaní nechajte mäso odstáť pár minút, aby sa šťavy v ňom usadili.
    • Nakrájajte na menšie kúsky a podávajte s obľúbenou prílohou – môže to byť grilovaná zelenina, zemiaky alebo čerstvý šalát.
    • Na záver môžete pokrývku posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *