Tu je skvelý recept na grilované bravčové mäso na cesnaku:

Zložky:

  • 500g bravčovej sviečkovej (nakrájanej na tenké plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrveného)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľno-koreniacej zmesi
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Navrstvite bravčové plátky do misky.
  2. Pridajte rozdrvený cesnak, olivový olej a soľno-koreniacu zmes. Dobre premiešajte.
  3. Nechajte mäso marinovať v chladničke aspoň 30 minút (alebo dlhšie, ak máte čas).
  4. Zahrejte gril na stredné teploty.
  5. Položte marinované plátky bravčového mäsa na gril a grilujte ich z oboch strán asi 4-5 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a dobre prepečené.
  6. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Môžete si mäso servírovať s pečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo domácou bagetkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *