Kura na paprike recept

 

Príprava kuracieho mäsa na paprike je jednoduchá a chutná. Tu je recept:

Potrebujete:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 červené papriky
  • 2 žlté papriky
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, korenie podľa chuti

 

Kura na paprike recept

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Papriky umyte, očistite od semienok a pokrájajte na dlhšie prúžky.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  4. Paradajky opláchnite a nakrájajte na kocky.
  5. Na panvici na stredne vysokom ohni zohrejte olivový olej.
  6. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatova.
  7. Pridajte kuracie mäso a smažte ho krátku dobu z oboch strán, až kým nie je už pevné a neprepažené.
  8. Pridajte papriky a dusite ich na strednej teplote asi 5 – 7 minút, kým sa zjemnia a zmäknú.
  9. Pridajte paradajky a začinky podľa chuti. Premiešajte a pokračujte v dusení ďalších 5 minút.
  10. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, ako je ryža, cestoviny alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (najlepšie stehná alebo prsia)
  • 2 veľké cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice sladkej papriky (mletá)
  • 1-2 čili papričky (voliteľné, pre pikantnosť)
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo 4-5 čerstvých paradajok
  • 2-3 zemiaky (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olej na opekanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie mäso umyte a nakrájajte na menšie kusy. Cibuľu nasekajte nadrobno a cesnak nakrájajte na plátky. Paradajky, ak používate čerstvé, očistite a nakrájajte na kocky.

  2. Opekanie cibule: Na väčšej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Opečte ju do zlatista.

  3. Pridajte cesnak a mäso: K opraženej cibuli pridajte cesnak a chvíľu opierajte, potom pridajte kuracie mäso. Opekajte, kým sa mäso nezatiahne a nezíska zlatistú farbu.

  4. Ochutenie: Do panvice pridajte mletú papriku, soľ, čierne korenie, a ak chcete, aj čili papričky. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rozpustili v tuku.

  5. Pridanie paradajok: Ak používate paradajkový pretlak, pridajte ho teraz. Ak používate čerstvé paradajky, pridajte ich aj s trochou vody, aby sa jedlo nezhoršilo. Nechajte dusiť asi 15-20 minút na strednom ohni.

  6. Zemiaky (voliteľné): Ak sa rozhodnete pridať zemiaky, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Pridajte ich k mäsu a zalejte vodou tak, aby boli zemiaky ponorené. Varíme ešte 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú a kuracie mäso je uvarené.

  7. Dohotovovanie: Na konci varenia ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou alebo korením.

  8. Servírovanie: Kura na paprike podávajte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho podávať s chlebom, ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *