Perkelt z kuracích stehien

Ak sa vás opýtali na recept na perkelt z kuracích stehien, tu je:

Čas prípravy: 1 hodina 30 minút

Potrebujete:

  • 1 kg kuracích stehien (časti s kostou a kožou)
  • 1 veľkú cibuľu, jemne nasekanú
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (voliteľné pre pikantnejší perkelt)
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 2 dl hovädzí vývar
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • 2 lyžice múky na prípadné zahustenie

 

Perkelt z kuracích stehien

Postup:

  1. Kuracie stehná očistite a osolte z oboch strán.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olej vo veľkej hrnci. Vložte kuracie stehná a opražte ich z oboch strán, kým sa nezohnednú.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a dusite ich, až kým nezmäknú.
  4. Do hrnca pridajte sladkú papriku a mletú červenú papriku (ak ju použijete) a dobre premiešajte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Pokryte hrniec a varite na miernom ohni asi 1 hodinu, až kým sa mäso neuvarte.
  7. Ak žiadate hustejšiu omáčku, môžete zahustiť múkou rozmiešanou v troche vody. Zarovnajte chuť soľou a korením, ak je to potrebné.
  8. Servírujte s knedľou alebo cestovinou a vychutnajte si chutný perkelt!

Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa spýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *