Ak sa vás opýtali na recept na perkelt z kuracích stehien, tu je:
Čas prípravy: 1 hodina 30 minút
Potrebujete:
- 1 kg kuracích stehien (časti s kostou a kožou)
- 1 veľkú cibuľu, jemne nasekanú
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky (voliteľné pre pikantnejší perkelt)
- 1 pohár paradajkového pretlaku
- 2 dl hovädzí vývar
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice oleja na smaženie
- 2 lyžice múky na prípadné zahustenie
Perkelt z kuracích stehien
Postup:
- Kuracie stehná očistite a osolte z oboch strán.
- Na strednom ohni rozohrejte olej vo veľkej hrnci. Vložte kuracie stehná a opražte ich z oboch strán, kým sa nezohnednú.
- Pridajte cibuľu a cesnak a dusite ich, až kým nezmäknú.
- Do hrnca pridajte sladkú papriku a mletú červenú papriku (ak ju použijete) a dobre premiešajte.
- Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Pokryte hrniec a varite na miernom ohni asi 1 hodinu, až kým sa mäso neuvarte.
- Ak žiadate hustejšiu omáčku, môžete zahustiť múkou rozmiešanou v troche vody. Zarovnajte chuť soľou a korením, ak je to potrebné.
- Servírujte s knedľou alebo cestovinou a vychutnajte si chutný perkelt!
Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa spýtať!