Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 250g čerstvých šampiňónov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia na šampiónoch

Postup:

1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky.
2. Na panvici si rozpustíme trochu oleja a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme ich dozlatista osmažiť.
4. Potom pridáme nakrájané kuracie plátky a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku podľa chuti.
5. Všetko dobre premiešame a dusíme na miernom ohni, kým nie sú kuracie prsia dobre prepečené.
6. Na záver môžeme jedlo ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovými plackami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *