Na kuracie prsia pečené po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– Soľ
– Čierne korenie
– Paprika
– Olej

 

Kuracie prsia pečene

Postup:

1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať.

2. Do misky zmiešajte nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku podľa chuti.

3. Kuracie prsia osušte kuchynským papierom a potom ich natrite zmesou cesnaku a korenín z oboch strán.

4. Vložte kuracie prsia do pekáča a nalejte ich trochou oleja.

5. Vložte pekáč do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte kuracie prsia približne 30 – 40 minút, prípadne dovtedy, kým nie sú vonkajšie časti kuraca zlatisto hnedé a vnútorná teplota dosiahne minimálne 75 stupňov.

6. Servírujte hotové kuracie prsia s prílohou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *