Na kuracie prsia pečené po slovensky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– Soľ
– Čierne korenie
– Paprika
– Olej
Kuracie prsia pečene
Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať.
2. Do misky zmiešajte nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku podľa chuti.
3. Kuracie prsia osušte kuchynským papierom a potom ich natrite zmesou cesnaku a korenín z oboch strán.
4. Vložte kuracie prsia do pekáča a nalejte ich trochou oleja.
5. Vložte pekáč do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte kuracie prsia približne 30 – 40 minút, prípadne dovtedy, kým nie sú vonkajšie časti kuraca zlatisto hnedé a vnútorná teplota dosiahne minimálne 75 stupňov.
6. Servírujte hotové kuracie prsia s prílohou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!