Králik na cesnaku a slanine

Ak hľadáte jednoduchý, chutný a sýtý recept, ponúkam Vám recept na králika na cesnaku a slanine.

Potrebné suroviny:

  • 1 králik (kúpený rozrezaný na kúsky)
  • 200g slaniny (na tenšie plátky)
  • 6 strúčikov cesnaku (olúpaných a nakrájaných na plátky)
  • 2 cibule (olúpané a nakrájané na kúsky)
  • 2 postrúhané mrkvy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 500ml vývaru z mäsa (alebo voda s kockou bujónu)
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Králik na cesnaku a slanine

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu, kým sa nesprenechá.
  2. Slaninu vyberte z hrnca a v tej istej panvici opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte a odložte bokom.
  3. Do hrnca pridajte cesnak, cibuľu a mrkvu a orestujte ich až do zmäknutia.
  4. Pridajte späť slaninu a preložte ju ostatnými ingredienciami.
  5. Pridajte kúsky králika a zalejte vývarom (alebo vodou s kockou bujónu).
  6. Pridajte rozmarín a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Nechajte zmes variť asi 1-2 hodiny na miernom ohni, kým sa králik neuvarte a nezjemní.
  8. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že si tento recept užijete a bude vám chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky či požiadavky, neváhajte sa ma opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *