Ak hľadáte jednoduchý, chutný a sýtý recept, ponúkam Vám recept na králika na cesnaku a slanine.
Potrebné suroviny:
- 1 králik (kúpený rozrezaný na kúsky)
- 200g slaniny (na tenšie plátky)
- 6 strúčikov cesnaku (olúpaných a nakrájaných na plátky)
- 2 cibule (olúpané a nakrájané na kúsky)
- 2 postrúhané mrkvy
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 500ml vývaru z mäsa (alebo voda s kockou bujónu)
- 2 lyžice olivového oleja
Králik na cesnaku a slanine
Postup:
- V hrnci si rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu, kým sa nesprenechá.
- Slaninu vyberte z hrnca a v tej istej panvici opečte kúsky králika z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte a odložte bokom.
- Do hrnca pridajte cesnak, cibuľu a mrkvu a orestujte ich až do zmäknutia.
- Pridajte späť slaninu a preložte ju ostatnými ingredienciami.
- Pridajte kúsky králika a zalejte vývarom (alebo vodou s kockou bujónu).
- Pridajte rozmarín a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Nechajte zmes variť asi 1-2 hodiny na miernom ohni, kým sa králik neuvarte a nezjemní.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že si tento recept užijete a bude vám chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky či požiadavky, neváhajte sa ma opýtať. Dobrú chuť!