Králik na cibuli

Králik na cibuli je tradičný recept, ktorý prináša jedinečnú kombináciu chuti. Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť tento pokrm:

Suroviny:

  • 1 králik (rozsekaný na kusy)
  • 2 cibule (nakrájané na tenké kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Králik na cibuli

Postup:

  1. Na sporáku zohrejte olej vo veľkej hrnci alebo hrnci na dusenie.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú peknú hnedejú farbu.
  4. Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar (alebo vodu).
  5. Prikryte hrniec a nechajte králika dusiť asi 1 až 1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké.
  6. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte s vareným zemiakovým pyré, cestovinami alebo ryžou.
  8. Na záver ozdobte posypaním čerstvou petržlenovou vňou.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude ti chutiť! Ak máš nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *