Vietnamská polievka PHO BO

Vietnamská polievka pho bo je kultovou jedlom z vietnamskej kuchyne. Je to aromatická a lahodná polievka s hovädzím mäsom a rezancami z ryže. Tu je jednoduchý recept, ako si ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 gramov hovädzieho mäsa (napr. rošt alebo hovädzí zadok)
  • 2 cibuľky, nakrájané na tenké prúžky
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 čajová lyžica čerstvého zázvoru, jemne nasekaného
  • 1 čajová lyžica koreňa koriandra, jemne nasekaného
  • 1 polievková lyžica rybího šťavy
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 200 gramov ryžových rezancov
  • čerstvá koriandrová nať a sekaná zelená cibuľka na ozdobu
  • čili papričky, nakrájané na tenké prúžky (voliteľné)

 

Vietnamská polievka PHO BO

Postup:

  1. Na panvici na strednom ohni opečte hovädzie mäso zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom ho odložte na stranu a nechajte ho oddychovať.
  2. Na rovnakej panvici orestujte cibuľku, cesnak, zázvor a koreň koriandra, až kým nezískajú lahodnú arómu.
  3. Pridajte rybí šťavu, sójovú omáčku a cukor do panvice a dobre premiešajte.
  4. V hrnci zohrejte hovädzí vývar a pridajte doň zmes z panvice. Varíme asi 10 minút.
  5. Medzitým uvaríme ryžové rezance podľa pokynov na obale.
  6. Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
  7. Do misky si dáme rezance a na ne pridáme hovädzie mäso. Zalejeme horúcou polievkou.
  8. Na ozdobu môžeme pridať čerstvú koriandrovú nať, sekanú zelenú cibuľku a nakrájané čili papričky.

Vo fámonej vietnamskej polievke pho bo si určite pochutnáte. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *