Vietnamská polievka pho bo je kultovou jedlom z vietnamskej kuchyne. Je to aromatická a lahodná polievka s hovädzím mäsom a rezancami z ryže. Tu je jednoduchý recept, ako si ju pripraviť:
Suroviny:
- 500 gramov hovädzieho mäsa (napr. rošt alebo hovädzí zadok)
- 2 cibuľky, nakrájané na tenké prúžky
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžica čerstvého zázvoru, jemne nasekaného
- 1 čajová lyžica koreňa koriandra, jemne nasekaného
- 1 polievková lyžica rybího šťavy
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 200 gramov ryžových rezancov
- čerstvá koriandrová nať a sekaná zelená cibuľka na ozdobu
- čili papričky, nakrájané na tenké prúžky (voliteľné)
Vietnamská polievka PHO BO
Postup:
- Na panvici na strednom ohni opečte hovädzie mäso zo všetkých strán, až kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom ho odložte na stranu a nechajte ho oddychovať.
- Na rovnakej panvici orestujte cibuľku, cesnak, zázvor a koreň koriandra, až kým nezískajú lahodnú arómu.
- Pridajte rybí šťavu, sójovú omáčku a cukor do panvice a dobre premiešajte.
- V hrnci zohrejte hovädzí vývar a pridajte doň zmes z panvice. Varíme asi 10 minút.
- Medzitým uvaríme ryžové rezance podľa pokynov na obale.
- Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky.
- Do misky si dáme rezance a na ne pridáme hovädzie mäso. Zalejeme horúcou polievkou.
- Na ozdobu môžeme pridať čerstvú koriandrovú nať, sekanú zelenú cibuľku a nakrájané čili papričky.
Vo fámonej vietnamskej polievke pho bo si určite pochutnáte. Dobrú chuť!