Určite, tu máš recept na tekvicovú polievku po slovensky:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica (napríklad hokkaido)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4-5 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 pohár smotany na varenie
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Tekvicová polievka – Lídl

Postup:

  1. Očistiť tekvicu a nakrájať ju na menšie kúsky. Očistiť zemiaky a nakrájať ich na väčšie kúsky.
  2. Ošúpať cibuľu a cesnak, nadrobno ich nakrájať a orestovať na panvici na olivovom oleji.
  3. Do hrnca pridajte tekvicu, zemiaky, restovanú cibuľu a cesnak a zalijte zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni, kým tekvica a zemiaky nebudú mäkké (asi 20-25 minút).
  4. Použite mixér na rozmixovanie polievky na hladkú konzistenciu. Dovariť ešte chvíľu.
  5. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávajte teplú s kúskami chleba alebo ozdobte bylinkami.

Dúfam, že ti tento recept pomôže! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *