Určite, tu máš recept na tekvicovú polievku po slovensky:
Suroviny:
- 1 stredne veľká tekvica (napríklad hokkaido)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4-5 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 pohár smotany na varenie
- soľ, korenie podľa chuti
- olivový olej
Tekvicová polievka – Lídl
Postup:
- Očistiť tekvicu a nakrájať ju na menšie kúsky. Očistiť zemiaky a nakrájať ich na väčšie kúsky.
- Ošúpať cibuľu a cesnak, nadrobno ich nakrájať a orestovať na panvici na olivovom oleji.
- Do hrnca pridajte tekvicu, zemiaky, restovanú cibuľu a cesnak a zalijte zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni, kým tekvica a zemiaky nebudú mäkké (asi 20-25 minút).
- Použite mixér na rozmixovanie polievky na hladkú konzistenciu. Dovariť ešte chvíľu.
- Nakoniec pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte teplú s kúskami chleba alebo ozdobte bylinkami.
Dúfam, že ti tento recept pomôže! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!