Ak máte chuť na hustú zemiakovú polievku s čedarom, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Zoznam ingrediencií:
- 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky vývaru (zeleninový alebo kurací)
- 1 šálka mlieka
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- kôpor alebo pažítka na ozdobenie
Hustá zemiaková polievka s čedarom
Postup:
- V hrnci na strednom ohni rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
- Pridajte nakrájané zemiaky a vývar. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredne nízku a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú (asi 15-20 minút).
- Keď sú zemiaky mäkké, pridajte mlieko a uvarte.
- Použite mixér na vygumenie polievky do hladka. Môžete ju tiež nechať trochu hrubšiu, ak preferujete rustikálny štýl.
- Pridajte strúhaný čedar a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne ju prispôsobte svojmu vkusu.
- Servírujte polievku s ozdobou z kôpru alebo pažítky a ďalším strúhaným čedarom na vrchu.
Dúfam, že si vychutnáte túto hustú zemiakovú polievku s čedarom. Dobrú chuť!