Ak máte chuť na hustú zemiakovú polievku s čedarom, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Zoznam ingrediencií:
- 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky vývaru (zeleninový alebo kurací)
- 1 šálka mlieka
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
- kôpor alebo pažítka na ozdobenie
Hustá zemiaková polievka s čedarom
Postup:
- V hrnci na strednom ohni rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
- Pridajte nakrájané zemiaky a vývar. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredne nízku a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú (asi 15-20 minút).
- Keď sú zemiaky mäkké, pridajte mlieko a uvarte.
- Použite mixér na vygumenie polievky do hladka. Môžete ju tiež nechať trochu hrubšiu, ak preferujete rustikálny štýl.
- Pridajte strúhaný čedar a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne ju prispôsobte svojmu vkusu.
- Servírujte polievku s ozdobou z kôpru alebo pažítky a ďalším strúhaným čedarom na vrchu.
Dúfam, že si vychutnáte túto hustú zemiakovú polievku s čedarom. Dobrú chuť!
2)
Zemiaková polievka s čedarom je obľúbeným komfortným jedlom, ktoré zahreje nielen telo, ale aj dušu. Tento recept je jedinečný svojim bohatým chuťovým profilom a krémovou konzistenciou. Pri príprave sa využijú jednoduché ingrediencie, zakaždým však vydajú maximálne potešenie pre vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie potrebné na polievku
Na prípravu hustej zemiakovej polievky s čedarom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 šálka smotany na varenie
- 250 g strúhaného čedaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. pažítka)
Postup prípravy hustej zemiakovej polievky
1. Na hlbokú panvicu pridajte olivový olej a zohrejte ho na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nie sú sklovité a voňavé.
2. Potom pridajte nakrájané zemiaky a pražte ich spolu s cibuľou 5 minút. Zemiaky zmäknú a uvoľnia príjemnú arómu. Následne zalite zemiaky vývarom a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
3. Po uvarení použite ponorný mixér na rozmixovanie polievky do hladka. Následne pridajte smotanu a strúhaný čedar. Miešajte, kým sa syr nerozpustí a polievka nebude krémová. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením.
4. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami a extra strúhaným čedarom. Užite si túto fantastickú polievku s chrumkavým chlebom!