Hustá zemiaková polievka s čedarom

Ak máte chuť na hustú zemiakovú polievku s čedarom, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Zoznam ingrediencií:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kôpor alebo pažítka na ozdobenie

 

Hustá zemiaková polievka s čedarom

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni rozohrejte maslo a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  2. Pridajte cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a vývar. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredne nízku a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú (asi 15-20 minút).
  4. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte mlieko a uvarte.
  5. Použite mixér na vygumenie polievky do hladka. Môžete ju tiež nechať trochu hrubšiu, ak preferujete rustikálny štýl.
  6. Pridajte strúhaný čedar a miešajte, kým sa nerozpustí.
  7. Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne ju prispôsobte svojmu vkusu.
  8. Servírujte polievku s ozdobou z kôpru alebo pažítky a ďalším strúhaným čedarom na vrchu.

Dúfam, že si vychutnáte túto hustú zemiakovú polievku s čedarom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *