Tu je recept na tradičnú slovenskú paradajkovú polievku s mrkvou:

Potrebujete:
– 4 veľké paradajky
– 2 stredné mrkvy
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku oleja
– 1 lyžičku cukru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter vývaru (masového alebo zeleninového)
– štipku rasce
– petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Mrkvovo paradajková polievka

Postup:
1. Paradajky umyte, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.
2. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
3. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
4. Do hrnca pridajte olej a zohrejte na stredné teploty. Následne pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
5. Pridajte mrkvu a paradajky a dusíme na miernom ohni približne 10 minút, občas premiešajte.
6. Pridajte vývar, lyžičku cukru a štipku rasce. Dochutte soľou a korením.
7. Polievku varíme ďalších 10-15 minút, kým sa zelenina zmäkne.
8. Ak chcete hladkú konzistenciu, polievku môžete rozmixovať mixérom alebo ponoriť do pinety.
9. Polievku podávajte horúcu a ozdobte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *