Recept na slovenskú polievku Minestrone:

Potrebujeme:
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 malú cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
– 1 veľkú mrkvu, nakrájanú na kocky
– 1 stonku zeleru, nakrájanú na kocky
– 1 zemiak, nakrájaný na kocky
– 1 paradajku, nakrájanú na kocky
– 1 plechovku (400g) pretlaku z paradajok
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 pohár cestoviny (napríklad maslovky alebo krúpy)
– 1 pohár fazule (napríklad bielej alebo červenej)
– Soľ a korenie podľa chuti
– Parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Polievka minestrone – Varecha

Postup:
1. V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa zľahka zlatiť.
2. Pridáme mrkvu, zeler, zemiak a paradajky. Orestujeme ich asi 5 minút, kým sa zelenina začne miešať.
3. Pridáme pretlak z paradajok a zeleninový vývar. Privedieme k varu a varíme asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
4. Medzitým v inom hrnci uvaríme cestovinu podľa návodu na obale, ale necháme ju o pár minút skrátiť čas varenia, aby bola mäkšia.
5. Počas varu polievky pridajte do hrnca fazuľu a varíme ešte 5 minút.
6. Do hotovej polievky pridáme uvarenú cestovinu a premiešame.
7. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
8. Podávame do misiek a môžeme posypať strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *