Tu je recept na prípravu chutnej Tom Yum polievky po slovensky:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 gramov kreviet, očistených a zbavených škrupiny
  • 200 gramov hubiek (napríklad šampiňóny alebo drevenice), nakrájaných na plátky
  • 2-3 čerstvé chilli papričky, jemne nakrájané (môžete pridať viac alebo menej podľa vlastnej chuti)
  • 2 stonky citrónovej trávy, rozdrvené a nakrájané na kúsky
  • 3-4 plátky galangalu alebo koreňa zázvoru, nakrájané na tenké plátky
  • 3-4 limetky, šťava a kôra
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • 1 lyžica cukru
  • Sól podľa chuti
  • Korenie (voliteľné)
  • Čerstvú koriandrovú vňať na ozdobenie

 

Tom Xum polievka – Bratislava

Postup:

  1. Do hrnca vlejte zeleninový vývar a nechajte ho zovrieť. Potom pridajte nakrájanú citrónovú trávu, galangal (alebo koreň zázvoru) a chilli papričky. Nechajte ich variť asi 5-10 minút, aby sa vývar nasýtil príchuťou.
  2. Počas toho si pripravte hubky. Ak používate čerstvé huby, očistite ich a nakrájajte na tenké plátky. Ak používate sušené huby, namočte ich v teplej vode, až kým nebudú mäkké, a potom ich nakrájajte.
  3. Pridajte hubky do hrnca s vývarom a nechajte variť ďalších 5 minút, alebo kým hubky nezmäknú.
  4. Pridajte krevety, rybiu omáčku a cukor. Pokračujte varením asi 3-5 minút, kým krevety nezískajú ružovú farbu.
  5. Do hotovej polievky pridajte šťavu z 2-3 limetiek podľa chuti a soľ a korenie podľa preferencie.
  6. Polievku môžete podávať samostatne alebo s prílohou, ako napríklad ryža alebo rezance na varenie.
  7. Pred podávaním ozdobte polievku čerstvou koriandrovou vňaťou a kôrou z limetky.

Dúfam, že vám bude chutiť táto domáca Tom Yum polievka. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *