Na prípravu cícerovej polievky budeme potrebovať:

– 250 g cíceru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelerový koreň
– 1 zemiak
– 1 paradajka
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, mletý rascaj
– čerstvá petržlenová vňať

 

Cícerová polievka – Varecha

Postup:

1. Cícer musíme pred varením namočiť cez noc do vody, aby sa zmäkčil. Potom ho dôkladne prepláchneme a odkvapkáme.
2. Nakrájame cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Na oleji ich orestujeme vo veľkom hrnci, pridáme k nim kocky mrkvy, zeleru, zemiaka a paradajky.
3. Pridáme cícer a zalijeme vodou, aby boli všetky zložky pokryté. Osolíme, pridáme korenie podľa chuti a necháme variť asi 45-60 minút, kým cícer nezmäkne.
4. Pred podávaním polievku dochutíme soľou, korením a mletým rascajom a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Cícerovú polievku môžeme podávať ako hlavné jedlo so čerstvým chlebom alebo ako predkrm. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *