Na prípravu polievky z bujonu budete potrebovať:
– 1 liter masového bujonu
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 polovice zeleru
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie a petržlen na dochutenie,

 

Polievka z bujónu

Postup:
1. Na začiatok si pripravte zeleninu. Ošúpte a nakrájajte mrkvu, petržlenový koreň, zeler, cibuľu a cesnak na menšie kúsky.
2. Na rozohriatej panvici osmahnite cibuľu a cesnak, a potom pridajte mrkvu, petržlenový koreň a zeler.
3. Zalejte zeleninu masovým bujonom a nechajte všetko zovrieť.
4. Po zovretí znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 20 – 30 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
5. Na konci ochutite polievku soľou a korením podľa chuti.
6. Podávajte polievku posypanú nasekaným petržlenom.

Takto pripravená polievka z bujonu je výborná a výživná jedlo, ideálne na chladné dni. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *