Pre jednu porciu budete potrebovať:

– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľu
– 2 zemiaky
– 500 ml zeleninového vývaru
– 2 plátky chleba
– 50 g syra (napr. eidam, niva)
– soľ, korenie, olej na opekanie

 

Cesnaková polievka s opečeným chlebom a syrom

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.

2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

3. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a osmažíme cibuľu a cesnak dozlatista.

4. Pridáme nakrájané zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.

5. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Varíme, kým sa zemiaky neuvária, asi 15-20 minút.

6. Po uvarení zemiakov polievku rozmixujeme šľahačom na hladkú konzistenciu. Podľa chuti pridáme soľ a korenie.

7. Na panvici si opečieme plátky chleba zo všetkých strán.

8. Opečené chleby pokrájame na menšie kúsky.

9. Sýr nastrúhame na jemné kúsky.

10. Na tanieri nanesieme cesnakovú polievku, na vrch položíme kúsky opečeného chleba a posypeme syrom.

11. Podávame horúcu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *