Studená polievka - Gazpacho

Tu je recept na tradicionálny gazpacho, chladnú polievku z čerstvých paradajok:

Suroviny:

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 malá paprika (zelenej, červenej alebo žltej farby)
  • 1 stredne veľká uhorka
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Studená polievka – Gazpacho

Postup:

  1. Paradajky umyjeme, olúpeme ich a odstránime semená. Nakrájame na menšie kúsky.
  2. Papriku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na malé kocky.
  3. Uhorku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame.
  5. Do mixéra pridáme nakrájané paradajky, papriku, uhorku, cibuľu a cesnak. Mixujeme, kým nevznikne hladká hmota.
  6. Pridáme olivový olej a ocot. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Prelejeme do misiek a dáme do chladničky minimálne na 1 hodinu, aby sa polievka dobre vychladila.
  7. Podávame s kúskami chleba alebo krutónmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *