Penne con Gorgonzola recept

Tu je lahodný recept na Penne s Gorgonzolou v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 200 gramov syra Gorgonzola
  • 200 ml smotany na varenie
  • 50 gramov masla
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Penne con Gorgonzola recept

Postup:

  1. Varte penne podľa návodu na obale vo veľkom hrnci osolenej vody. Potom odlejte cestoviny a odložte bokom.
  2. Väčšiu panvicu zohrejte na strednom ohni a roztopte v nej maslo. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne vonkať vôňa.
  3. Pridajte rajčiny a dusite ich na strednom ohni asi 5 minút, kým sa nerozpadnú a uvoľnia šťavu.
  4. Pokrájajte syr Gorgonzola na menšie kúsky a pridajte ho do panvice spolu so smotanou na varenie. Zahrejte na miernom ohni a miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a zmes sa zahustí.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Syr Gorgonzola je už dosť slaný, takže si najprv všetko ochutnajte a až potom pridajte podľa potreby.
  6. Pridajte varené penne do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po cestovinách.
  7. Podávajte Penne s Gorgonzolou ihneď po uvarení a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a má lahodnú krémovú chuť. Užite si ho!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *