Tu je lahodný recept na Penne s Gorgonzolou v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 300 gramov penne cestovín
- 200 gramov syra Gorgonzola
- 200 ml smotany na varenie
- 50 gramov masla
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Penne con Gorgonzola recept
Postup:
- Varte penne podľa návodu na obale vo veľkom hrnci osolenej vody. Potom odlejte cestoviny a odložte bokom.
- Väčšiu panvicu zohrejte na strednom ohni a roztopte v nej maslo. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne vonkať vôňa.
- Pridajte rajčiny a dusite ich na strednom ohni asi 5 minút, kým sa nerozpadnú a uvoľnia šťavu.
- Pokrájajte syr Gorgonzola na menšie kúsky a pridajte ho do panvice spolu so smotanou na varenie. Zahrejte na miernom ohni a miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a zmes sa zahustí.
- Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Syr Gorgonzola je už dosť slaný, takže si najprv všetko ochutnajte a až potom pridajte podľa potreby.
- Pridajte varené penne do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po cestovinách.
- Podávajte Penne s Gorgonzolou ihneď po uvarení a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a má lahodnú krémovú chuť. Užite si ho!