Tu je recept preložený do slovenčiny:

Suroviny:

  • 500 g gnocchi
  • 2 kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 1 červená cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g paradajok, nakrájaných (môžu byť čerstvé alebo z konzervy)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g mozzarelly, nakrájanej na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • 1 lyžička sušeného oregana

 

Zapekané gnocchi s kuracím mäsom

Postup:

  1. Zahrejte si rúru na 200°C.
  2. Na veľkej panvici si zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 2-3 minúty, kým cibuľa nezhnedne.
  3. Pridajte kuracie kúsky na panvicu a opražte ich asi 5-7 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Do panvice pridajte paradajky a okorenite soľou, korením, bazalkom a oreganom. Varte ďalších 5 minút, aby sa chute spojili.
  5. Medzitým uvarte gnocchi podľa návodu na obale, ale iba na 2/3 odporúčanej doby varenia. Nalejte vodu z gnocchi.
  6. V veľkej miske zmiešajte gnocchi, kurací špíz a čerstvý špenát. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozložili.
  7. Dno pekáča pokryte zmesou gnocchi s kuracím mäsom. Posypte kockami mozzarelly navrch.
  8. Pečte vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20-25 minút, alebo kým gnocchi nezískajú zlatohnedú farbu a syr sa pekne roztopí.
  9. Vyberte pekáč z rúry a nechajte ho trochu vychladnúť pred servírovaním.

Dobrú chuť pri pochutnávaní na tomto vynikajúcom zapečenom jedle gnocchi s kuracím mäsom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *