Tu máte recept na zapekané kuracie prsia s broskýňou a syrom:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kostí a kože
  • 2 broskyne, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 200 g syra (preferujte syr vhodný na pečenie)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej mäty
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zapekané kuracie prsia z broskyňou a syrom

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na polovicu tak, aby ste dostali tenké plátky.
  2. V mise zmiešajte olivový olej, cesnak, papriku, mätu, soľ a čierne korenie. Pridajte kuracie prsia a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
  3. Predhrejte rúru na 200°C a pripravte plech so strednou výškou na pečenie.
  4. Na plech položte polovicu marinovaných kuracích pŕs. Na každý kúsok pridajte niekoľko plátkov broskyne a na ne pridajte tenkú vrstvu syra.
  5. Opakujte postup s druhou vrstvou kuracích pŕs, broskýňou a syra.
  6. Pečte v rúre asi 25-30 minút, alebo kým kuracie prsia nie sú zlatisté a upečené.
  7. Pred podávaním ozdobte zapekané kuracie prsia petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *