Tu je recept na bravčovú pečeň na šalvii:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 8 lístkov čerstvej šalvie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Bravčová pečeň na šalvii
Postup:
- Bravčovú pečeň umyte a nakrájajte na tenké rezance.
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte lístky šalvie a opečte ich z oboch strán, aby uvoľnili svoju arómu.
- Vyberte lístky šalvie z panvice a odložte ich na stranu.
- Na panvici ponechajte olej a pridajte nakrájanú pečeň.
- Opražte pečeň z oboch strán dozlatista.
- Podľa chuti osolte a okoreňte pečeň čiernym korením.
- Vráťte lístky šalvie na panvicu a nechajte všetko spolu orestovať ešte asi 2 minúty, aby sa šalvia prepojila s pečeňou.
- Podávajte teplé a doprajte si ju napríklad s restovanými zemiakmi alebo čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!