Tu je recept na bravčovú pečeň na šalvii:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 8 lístkov čerstvej šalvie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na šalvii

Postup:

  1. Bravčovú pečeň umyte a nakrájajte na tenké rezance.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Pridajte lístky šalvie a opečte ich z oboch strán, aby uvoľnili svoju arómu.
  4. Vyberte lístky šalvie z panvice a odložte ich na stranu.
  5. Na panvici ponechajte olej a pridajte nakrájanú pečeň.
  6. Opražte pečeň z oboch strán dozlatista.
  7. Podľa chuti osolte a okoreňte pečeň čiernym korením.
  8. Vráťte lístky šalvie na panvicu a nechajte všetko spolu orestovať ešte asi 2 minúty, aby sa šalvia prepojila s pečeňou.
  9. Podávajte teplé a doprajte si ju napríklad s restovanými zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *