Kurací rezeň s hranolkami
Zložky:
- 4 kuracie prsia
- 1 šálka múky
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica čierneho korenia
- 2 vajcia
- 2 šálky strúhanky
- 1 šálka oleja
- 4 zemiaky
- 1 lyžica papriky
- 1 lyžica cesnaku v prášku
- 1 lyžica soli
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky a naklepajte ich, aby boli rovnomerne tenké.
2. V miske zmiešajte múku, soľ a korenie.
3. V druhej miske rozšľahajte vajcia.
4. V tretej miske si pripravte strúhanku.
5. Každý kus kuracieho mäsa najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajca a nakoniec obaľte v strúhanku.
6. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie mäso z oboch strán, kým nie je zlatohnedé.
7. Zemiaky nakrájajte na hranolky a opečte ich na panvici s paprikou, cesnakom a soľou.
8. Podávajte kuracie mäso s hranolkami a prípadne s omáčkou podľa vlastného výberu.