Kurací rezeň s hranolkami

Kurací rezeň s hranolkami

Zložky:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 šálka múky
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica čierneho korenia
  • 2 vajcia
  • 2 šálky strúhanky
  • 1 šálka oleja
  • 4 zemiaky
  • 1 lyžica papriky
  • 1 lyžica cesnaku v prášku
  • 1 lyžica soli

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky a naklepajte ich, aby boli rovnomerne tenké.

2. V miske zmiešajte múku, soľ a korenie.

3. V druhej miske rozšľahajte vajcia.

4. V tretej miske si pripravte strúhanku.

5. Každý kus kuracieho mäsa najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajca a nakoniec obaľte v strúhanku.

6. Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie mäso z oboch strán, kým nie je zlatohnedé.

7. Zemiaky nakrájajte na hranolky a opečte ich na panvici s paprikou, cesnakom a soľou.

8. Podávajte kuracie mäso s hranolkami a prípadne s omáčkou podľa vlastného výberu.

Tento recept je skvelý pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a chutné jedlo na večeru. Kuracie mäso je bohaté na bielkoviny a hranolky sú skvelým doplnkom. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať viac papriky alebo červeného korenia do strúhanky.”

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *