Tu sú niektoré recepty s kuracím mäsom:
- Pečené kuracie prsia s bylinkovou polevou
- Zmiešajte v miske olivový olej, soľ, čerstvé bylinky (napríklad tymian, rozmarín, petržlen) a pretlačený cesnak.
- Kuracie prsia ponorte do tejto zmesi a nechajte marinovať aspoň hodinu.
- Opečte ich na panvici z oboch strán, potom ich presuňte do vyhriatej rúry a pečte ich pri teplote 180°C asi 20 minút.
- Zmiešajte kurací vývar, smotanu a bylinky a nechajte zmes prevrieť, kým sa zahustí.
- Servírujte pečené kuracie prsia s touto bylinkovou polevou.
Recepty s kuracím mäsom
- Kurací paprikáš
- V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu.
- Pridajte kúsky kuracieho mäsa a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nezhnednú.
- Pridajte sladkú mletú papriku a nechajte ju chvíľu orestovať spolu s mäsom.
- Pridajte vodu alebo kurací vývar, soľ a korenie podľa chuti a nechajte zmes variť asi 30 minút, kým mäso nie je zmäknuté.
- Pridajte zamiešanú smotanu a zjemnite chuť citrónovou šťavou.
- Podávajte s knedľou, cestovinami alebo ryžou.
- Kuracie nuggets
- Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky.
- V jednej miske zmiešajte múku, soľ, korenie a strúhanku.
- V ďalšej miske rozšľahajte vajce.
- Kúsky kuracieho mäsa ponorte najprv do vajca a potom do zmesi múky a strúhanky.
- Opečte ich na panvici s olejom dozlatista a chrumkava.
- Podávajte s dipom z tatarskej omáčky alebo iným obľúbeným dresingom.
Prajem vám dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 250 g čerstvých hríbov (napr. šampiňóny)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregano
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Zelená petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na drobno a hríby na plátky. Cesnak nasekáme na jemno.
-
Opekanie cibuľe: Na panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista.
-
Pridanie cesnaku a hríbov: Keď je cibuľa zlatistá, pridáme nasekaný cesnak a hríby. Opečieme ich, kým hríby nezmäknú a voda sa vyparí, približne 5-7 minút.
-
Kuracie prsia: Do panvice pridáme nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a posypeme sušeným oreganom. Opečieme, kým kuracie mäso nezmení farbu a nebude úplne prepečené, približne 8-10 minút.
-
Pridanie smotany: Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Dobre premiešame a dusíme na miernom ohni približne 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustne. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.
-
Podávanie: Kuracie prsia na smotane s hríbmi podávame s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom. Pred servírovaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.