Recepty s kuracím mäsom

Tu sú niektoré recepty s kuracím mäsom:

  1. Pečené kuracie prsia s bylinkovou polevou
  • Zmiešajte v miske olivový olej, soľ, čerstvé bylinky (napríklad tymian, rozmarín, petržlen) a pretlačený cesnak.
  • Kuracie prsia ponorte do tejto zmesi a nechajte marinovať aspoň hodinu.
  • Opečte ich na panvici z oboch strán, potom ich presuňte do vyhriatej rúry a pečte ich pri teplote 180°C asi 20 minút.
  • Zmiešajte kurací vývar, smotanu a bylinky a nechajte zmes prevrieť, kým sa zahustí.
  • Servírujte pečené kuracie prsia s touto bylinkovou polevou.

 

Recepty s kuracím mäsom

  1. Kurací paprikáš
  • V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte kúsky kuracieho mäsa a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nezhnednú.
  • Pridajte sladkú mletú papriku a nechajte ju chvíľu orestovať spolu s mäsom.
  • Pridajte vodu alebo kurací vývar, soľ a korenie podľa chuti a nechajte zmes variť asi 30 minút, kým mäso nie je zmäknuté.
  • Pridajte zamiešanú smotanu a zjemnite chuť citrónovou šťavou.
  • Podávajte s knedľou, cestovinami alebo ryžou.
  1. Kuracie nuggets
  • Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky.
  • V jednej miske zmiešajte múku, soľ, korenie a strúhanku.
  • V ďalšej miske rozšľahajte vajce.
  • Kúsky kuracieho mäsa ponorte najprv do vajca a potom do zmesi múky a strúhanky.
  • Opečte ich na panvici s olejom dozlatista a chrumkava.
  • Podávajte s dipom z tatarskej omáčky alebo iným obľúbeným dresingom.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 250 g čerstvých hríbov (napr. šampiňóny)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregano
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Zelená petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na drobno a hríby na plátky. Cesnak nasekáme na jemno.

  2. Opekanie cibuľe: Na panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista.

  3. Pridanie cesnaku a hríbov: Keď je cibuľa zlatistá, pridáme nasekaný cesnak a hríby. Opečieme ich, kým hríby nezmäknú a voda sa vyparí, približne 5-7 minút.

  4. Kuracie prsia: Do panvice pridáme nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a posypeme sušeným oreganom. Opečieme, kým kuracie mäso nezmení farbu a nebude úplne prepečené, približne 8-10 minút.

  5. Pridanie smotany: Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Dobre premiešame a dusíme na miernom ohni približne 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustne. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.

  6. Podávanie: Kuracie prsia na smotane s hríbmi podávame s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom. Pred servírovaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *