Bravčová pečienka na cesnaku

Recept na bravčovú pečeňku na cesnaku:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová pečienka na cesnaku

Postup:

  1. Bravčovú pečeňku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
  2. Rozpálte maslo na panvici a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne voňať.
  3. Do panvice pridajte pečeňku a opekajte ju z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa svojho vkusu.
  4. Keď je pečeňka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu odpočinúť na panvici, aby sa mäso ukludnilo a šťava sa dostala rovnomerne.
  5. Pečeňku nakrájajte na tenké plátky alebo rezance a podávajte ju s orestovaným cesnakom. Podľa chuti ju môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečienky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • 200 ml vývaru (môže byť aj kurací alebo zeleninový)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička majoránu
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • Pár vetvičiek čerstvého rozmarínu (voliteľné)
  • 1-2 lyžice masla (na finálne ochutenie)

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Očistite cesnak a cibuľu.

  2. Cibule a cesnak: Cibuľu nakrájajte na polkruhy a cesnak na plátky.

  3. Opečenie pečienky: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pečienku navonku osoľte a okoreňte. Opečte ju na panvici zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahla a získala zlatistú farbu (asi 5-7 minút).

  4. Pridanie zeleniny: K opečenej pečienke pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich spolu s pečienkou asi 2-3 minúty, kým cesnak nezačne voňať.

  5. Dusenie: Následne pridajte vývar, majorán, tymián a bobkové listy. Dusíme na miernom ohni pod zakrytou pokrievkou asi 1,5 hodiny, alebo až pokým nie je pečienka mäkká (podľa hrúbky).

  6. Finálne dochutenie: Ak je pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu oddýchnuť. Do omáčky pridajte maslo a dobre premiešajte, aby sa všetko prepojilo.

  7. Podávanie: Pečienku nakrájajte na plátky a servírujte s omáčkou. Skvele sa hodí k zemiakovému pyré, knedlíkom alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *