Recept na bravčovú pečeňku na cesnaku:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Bravčová pečienka na cesnaku
Postup:
- Bravčovú pečeňku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
- Rozpálte maslo na panvici a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne voňať.
- Do panvice pridajte pečeňku a opekajte ju z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Keď je pečeňka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu odpočinúť na panvici, aby sa mäso ukludnilo a šťava sa dostala rovnomerne.
- Pečeňku nakrájajte na tenké plátky alebo rezance a podávajte ju s orestovaným cesnakom. Podľa chuti ju môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej pečienky
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 cibule
- 200 ml vývaru (môže byť aj kurací alebo zeleninový)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička majoránu
- 1 lyžička tymiánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- Pár vetvičiek čerstvého rozmarínu (voliteľné)
- 1-2 lyžice masla (na finálne ochutenie)
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Očistite cesnak a cibuľu.
-
Cibule a cesnak: Cibuľu nakrájajte na polkruhy a cesnak na plátky.
-
Opečenie pečienky: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pečienku navonku osoľte a okoreňte. Opečte ju na panvici zo všetkých strán, aby sa pekne zatiahla a získala zlatistú farbu (asi 5-7 minút).
-
Pridanie zeleniny: K opečenej pečienke pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte ich spolu s pečienkou asi 2-3 minúty, kým cesnak nezačne voňať.
-
Dusenie: Následne pridajte vývar, majorán, tymián a bobkové listy. Dusíme na miernom ohni pod zakrytou pokrievkou asi 1,5 hodiny, alebo až pokým nie je pečienka mäkká (podľa hrúbky).
-
Finálne dochutenie: Ak je pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu oddýchnuť. Do omáčky pridajte maslo a dobre premiešajte, aby sa všetko prepojilo.
-
Podávanie: Pečienku nakrájajte na plátky a servírujte s omáčkou. Skvele sa hodí k zemiakovému pyré, knedlíkom alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Tento recept je úžasný! Bravčová pečeňka na cesnaku je naozaj lahodná. Všetky ingrediencie sú skvelé a postup je jednoduchý. Určite to skúsim aj ja doma, už sa teším na tú vôňu! Dobrú chuť všetkým!
Musím povedať, že tento recept ma nadchol! Cesnak a bravčová pečeňka sú skvelá kombinácia. Kto by si to mohol neobľúbiť? Už sa teším, ako to pripravím pre rodinu, určite si pochutnajú!
Tento recept je skutočne fantastický! Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok určite stojí za to. Mám rád, keď sú jedlá aj chutné, aj rýchle na prípravu. Určite to vyskúšam! Dobrú chuť!
Wow, toto vyzerá ako perfektné jedlo! Bravčová pečeňka s cesnakom a bylinkami? To je presne to, čo mám rád. Určite vyskúšam tento recept počas víkendu. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá!
Skvelý recept! Pečenka s cesnakom znie tak lákavo. Už som si zapísal všetky suroviny a plánujem to uvariť čo najskôr. Verím, že sa všetkým na stole bude páčiť!
Jemne opražený cesnak s bravčovou pečeňkou je skutočne výnimočné jedlo! Teším sa na jeho prípravu podľa vášho receptu. Je úžasné vidieť takéto jednoduché a chutné pokrmy v domácich kuchyniach!
‚Dobrú chuť‘ nikdy neznelo lepšie! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky. Bravčová pečeňka je jedno z mojich obľúbených jedál a teraz viem, ako ju pripraviť ešte lepšie. Ďakujem za inšpiráciu!
‚Tento recept ma inšpiroval hneď!‘ Keď som videl kombináciu cesnaku a bravčovej pečenky, vedel som, že musím vyskúšať túto delikatesu doma. Neviem sa dočkať tej chuti pri stole!
‚Veľmi pekný recept!‘ Tieto jednoduché suroviny dokážu spraviť zázraky v kuchyni! Rád varím pre svoju rodinu a myslím si, že s týmto jedlom ich úplne ohromím.
‚Toto vyzerá úžasne!‘ Bravčová pečeňka na cesnaku ma oslovila hneď po prečítaní receptu. Je to ideálne jedlo pre každého milovníka mäsa.