Recept na bravčovú pečeňku na cesnaku:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová pečienka na cesnaku

Postup:

  1. Bravčovú pečeňku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
  2. Rozpálte maslo na panvici a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne voňať.
  3. Do panvice pridajte pečeňku a opekajte ju z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa svojho vkusu.
  4. Keď je pečeňka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu odpočinúť na panvici, aby sa mäso ukludnilo a šťava sa dostala rovnomerne.
  5. Pečeňku nakrájajte na tenké plátky alebo rezance a podávajte ju s orestovaným cesnakom. Podľa chuti ju môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *