Recept na bravčovú pečeňku na cesnaku:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Bravčová pečienka na cesnaku
Postup:
- Bravčovú pečeňku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
- Rozpálte maslo na panvici a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte ho, kým nezačne voňať.
- Do panvice pridajte pečeňku a opekajte ju z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Môžete ju dochutiť soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Keď je pečeňka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju chvíľu odpočinúť na panvici, aby sa mäso ukludnilo a šťava sa dostala rovnomerne.
- Pečeňku nakrájajte na tenké plátky alebo rezance a podávajte ju s orestovaným cesnakom. Podľa chuti ju môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!