Recept na kuracie prsia na smotane s vňaťou

Recept na kuracie prsia na smotane s vňaťou, ako z reštaurácie.

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Recept na kuracie prsia na smotane s vňaťou

Postup:

  1. Kuracie prsia si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Orezte ich na menšie kúsky alebo ponechajte celé podľa vašej preferencie.
  2. V panvici zohrejte olej a pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlatista.
  3. Potom pridajte nasekaný cesnak a kuracie prsia. Opečte mäso zo všetkých strán dozlatista.
  4. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Nechajte variť asi 10 až 15 minút, kým sa mäso neprevarí. Občas premiešajte, aby sa smotana neprilepila na dno panvice.
  6. Hotové kuracie prsia podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako s ryžou, cestovinou alebo zemiakovou kašou.
  7. Pred podávaním môžete pokrm ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *