Kuracie stehná bez kosti a kože – recept, ktorý vám vyčarí úsmev na tvári. Kuraice stehná vieme pripraviť na tisíce spôsobov no najlepšie sú tie bez kože, alebo ak je koža pekné do zlatista zapečené a churmakvá. Nemám rád gumenú kožu z ktorej mi nie je najlepšie.

No a dnes si to všetko ukážmee v dvoch receptoch, ktoré som pre vás napísala.

 

Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná bez kosti a kože
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– Čerstvo nasekaná petržlenová vňať

 

Kuracie stehná bez kosti a kože – Recept

Postup:
1. V miske zmiešame olivový olej so soľou a korením.
2. Kuracie stehná poriadne natierame zmesou oleja, soli a korenia.
3. Stehná položíme do pekáča a pečieme ich v rúre vyhriatej na 200°C asi 45-50 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú dobre prepečené.
4. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame napríklad s dusenou zeleninou alebo ryžou. Dobrú chuť!

 

2) Kuracie stehná bez kosti a kože – Môj recept

Na prípravu kuracích stehien bez kostí a kože budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kuracie stehná bez kostí a kože
– 2 lyžice oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 200 ml kuracieho vývaru
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica masla

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná osušte kuchynskými utierkami a očistite od prípadných zvyškov tuku.
2. Na panvici si rozohrejte olej a opečte kuracie stehná z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberte z panvice a odložte.
3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
4. Pridajte mletú sladkú papriku a krátko ju premiešajte.
5. Vráťte kuracie stehná späť do panvice a pridajte kurací vývar.
6. Poduste kuracie stehná pod pokrievkou do mäkka asi 20-25 minút.
7. Keď sú kuracie stehná mäkké, zmes prelejte do mixéra a rozmixujte na hladkú omáčku.
8. Omáčku vráťte späť do panvice a za stáleho miešania pridajte hladkú múku a maslo. Varíme ešte asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
9. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
10. Podávame s uvarenou ryžou alebo zemiakovou kašou.

Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu a pokrm bude chuti všetkým milovníkom kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *