Jedlom, ktorému hovoríte “kuracie prsia v jogurte”, v podstate môže byť recept na kuriatko, ktoré je marinované v jogurte a následne sa pečie.
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky kuracieho prsia bez kosti a kože
- 1 šálka jogurtu (preferujte grécky jogurt)
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžica čerstvého citrónového džúsu
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička koriandru (voliteľné)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Kuracie prsia v jogurte
Postup:
- V miske zmiešajte jogurt, cesnak, citrónový džús, mletú papriku, koriander, soľ a korenie.
- Prsia nakrájajte na rovnomerné kúsky a vložte ich do misy s marinádou. Obráťte ich, aby boli dobre pokryté zmesou a nechajte marinovať aspoň 30 minút (alebo aj cez noc) v chladničke.
- Rozohrejte panvicu s trochou oleja na strednom ohni. Vezmite kuracie prsia z marinády a jemne ich osušte papierovou utierkou, aby ste odstránili nadbytočnú marinádu.
- Prsia opečte na panvici asi 6 – 8 minút na každej strane, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé a cestnate vnútri. Upozorňujeme, že čas pečenia môže byť ovplyvnený hrúbkou kúskov p