Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou s mojími dvomi receptami. Dilema, ktorý zažívame, tak často (skoro každý deň) je vyirešená. Dnes si pripravíme kuracie rezne trocha inak. Mnohí z vás už poznajú tieto recepty, ale verím, že pre niekoho z vás to bude krásna kulinárska novinka. Užijte si varenie s mojími rceptami.
Budeme potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- teglík kyslej smotany
- olivový olej
- 5 ČL mletej sladkej papriky
- petržlenovú vňať
- syr na strúhanie
- čierne mleté korenie a soľ
Vyskúšajte aj: zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou – recept ktorý ja osobne milujem.
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Začal by som takto, že si každý mäsožrút vážne pochutí.
- Očistila som si kuracie prsia a rozrezala som ich na dve časti. A zrazu máme 8 pŕs, ktoré som trocha posolila.
- Do pnaice som si dala olej, ktorý som rozpálila a prsia jemne opiekla z oboch strán.
- Potom som ich dala bokom a mastné z výpeku som ich raidna osolila, okorenina a pridala aj mletú červenú papriku. Pouklada som ich takto do vymastenej (maslom) zapekacej misy. Natrela som na ich kyslú smotanu a na vrch postrúhala syrom.
- Piekla som ich rúre prikyrté tak 10 minút na 180 stupňov celzia.
Jedlo podávam spolu s kuskymi petržlenovej vňate ako prílohu používam zeleninový šaláť, zemiakovú kašu alebo hranolky. Ja k suchému mäsu ryžu nedávam.
A na koniec vám už môžem len zaželať dobrú chuť.
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou – druhý recept
Pridávam k ozvlášteniu aj druhý recept ako skvelé riešenie.
Potrebujeme:
- 7 ks kuracích pŕs
- 1 teglík smotany na varenie (ideálne 33%)
- 3 ks strúčikov cesnaku
- 100 g syra
- 1 PL horčice (jemnej)
- tymián
- raslinný olej
- čierné mleté korenie
- soľ (podľa chuti)
Za prvé aby som ušetrila čas, tak som si dala prehriať rúru na 200 stuňov celzia. A následne som si vymastila zapekaciu misu olejom.
Očistila a umyla som si kuracie prsia. Tie som dala na rozpálenu panvicu a opiekla som ich na silno z oboch strán.Úplne postačí jedná minútka z každej strany. Pri menších prsiach aj 30 sekúnd. Potom ich dám do zapekacej misy aj s olejom v ktorom som ich pražila.
Na strúhadle (zadle) som si postrúhala syr a dala ho do misky. Pridala som teglík 33% smotany na varenie 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice, tymián a na koniec prelysovaný cesnak.
Cesnak mám domáci a rada máme radi doma cesnak. Tak ak chcete pdiajte aj dva, lebo kupované sú slabšie.
Touto omáčkou som zaliala mäso a všetko zakryté alobalom som dala piecť do rúry na 180 stupňov po dobu 25 minút. Na konci som teplotu tvýšila na 220 a nechala dopiecť 10 až 15 minút podľa potreby.
Tip na záver: Ak chcete dopekať na konci 10 až 15 minút, tak môžete ešte pridať nejaký ten syr na vrch. Ten sa pekne pripečie a jedlo bude podstatne chutnejšie.
Jedlo servírujem ideálne s ryžou. Dobrú chuť.
Videorecept a zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Páčil sa vám tento recept milí čitatelia?
Budem rada za spätnú väzbu nižeie v komentári. Ďakujem.
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Potešte svojich blízkych úžasným jedlom – zapekanými kuracími rezňami so syrom a smotanou. Tieto recepty sú vynikajúce a každý si ich zamiluje. Tu sú dva skvelé recepty na toto lahodné jedlo:
Recept č. 1
Potrebujete:
- 4 kuracie prsia
- Teglík kyslej smotany
- Olivový olej
- 5 lyžičiek mletej sladkej papriky
- Petržlenovú vňať
- Syr na strúhanie
- Čierne mleté korenie a soľ
Postup:
- Očistite kuracie prsia a rozrežte ich na dve časti. Posolte ich jemne.
- Rozpálte olej v panvici a opáľte prsia z oboch strán.
- Položte prsia do vymastenej zapekacej misy a posypte ich mletou sladkou paprikou. Pokvapkajte ich kyslou smotanou a posypte syrom.
- Pečte ich v predhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia približne 10 minút.
Podávajte zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou s kuskusom, petržlenovou vňaťou a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Recept č. 2
Potrebujete:
- 7 kusov kuracích pŕs
- 1 teglík smotany na varenie (ideálne 33%)
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g syra
- 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice
- Tymián
- Raslinný olej
- Čierne mleté korenie a soľ
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a vymastite zapekaciu misu olejom.
- Očistite a umyte kuracie prsia. Na rozpálenej panvici ich opečte zo všetkých strán.
- Postrúhajte syr a zmiešajte ho so smotanou, horčicou, posekaným cesnakom, tymiánom, čiernym korením a soľou.
- Zalejte mäso touto omáčkou a zakryte zapekaciu misu alobalom. Pečte v rúre pri 180 stupňoch Celzia asi 25 minút. Potom zvyšte teplotu na 220 stupňov a dopečte ešte 10 až 15 minút, až kým nebude mäso dokonale upečené.
Podávajte s ryžou a vychutnajte si skvelý obed!
Prajem vám výbornú chuť!