Chutná Vareška

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou s mojími dvomi receptami. Dilema, ktorý zažívame tak často (skoro každý deň) je vyirešená. Dnes si pripravíme kuracie rezne trocha inak.

Budeme potrebovať:

  • 4 kuracie prsia
  • teglík kyslej smotany
  • olivový olej
  • 5 ČL mletej sladkej papriky
  • petržlenovú vňať
  • syr na strúhanie
  • čierne mleté korenie a soľ

Vyskúšajte aj: zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou – recept ktorý ja osobne milujem.

 

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Začal by som takto, že si každý mäsožrút vážne pochutí.

  1. Očistila som si kuracie prsia a rozrezala som ich na dve časti. A zrazu máme 8 pŕs, ktoré som trocha posolila.
  2. Do pnaice som si dala olej, ktorý som rozpálila a prsia jemne opiekla z oboch strán.
  3. Potom som ich dala bokom a mastné z výpeku som ich raidna osolila, okorenina a pridala aj mletú červenú papriku. Pouklada som ich takto do vymastenej (maslom) zapekacej misy. Natrela som na ich kyslú smotanu a na vrch postrúhala syrom.
  4. Piekla som ich rúre prikyrté tak 10 minút na 180 stupňov celzia.

Jedlo podávam spolu s kuskymi petržlenovej vňate ako prílohu používam zeleninový šaláť, zemiakovú kašu alebo hranolky. Ja k suchému mäsu ryžu nedávam.

A na koniec vám už môžem len zaželať dobrú chuť.

 

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

 

 

Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou – druhý recept

Pridávam k ozvlášteniu aj druhý recept ako skvelé riešenie.

Potrebujeme:

  • 7 ks kuracích pŕs
  • 1 teglík smotany na varenie (ideálne 33%)
  • 3 ks strúčikov cesnaku
  • 100 g syra
  • 1 PL horčice (jemnej)
  • tymián
  • raslinný olej
  • čierné mleté korenie
  • soľ (podľa chuti)

 

Za prvé aby som ušetrila čas, tak som si dala prehriať rúru na 200 stuňov celzia. A následne som si vymastila zapekaciu misu olejom.

Očistila a umyla som si kuracie prsia. Tie som dala na rozpálenu panvicu a opiekla som ich na silno z oboch strán.Úplne postačí jedná minútka z každej strany. Pri menších prsiach aj 30 sekúnd. Potom ich dám do zapekacej misy aj s olejom v ktorom som ich pražila.

Na strúhadle (zadle) som si postrúhala syr a dala ho do misky. Pridala som teglík 33% smotany na varenie 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice, tymián a na koniec prelysovaný cesnak.

 

Cesnak mám domáci a rada máme radi doma cesnak. Tak ak chcete pdiajte aj dva, lebo kupované sú slabšie.

Touto omáčkou som zaliala mäso a všetko zakryté alobalom som dala piecť do rúry na 180 stupňov po dobu 25 minút. Na konci som teplotu tvýšila na 220 a nechala dopiecť 10 až 15 minút podľa potreby.

Tip na záver: Ak chcete dopekať na konci 10 až 15 minút, tak môžete ešte pridať nejaký ten syr na vrch. Ten sa pekne pripečie a jedlo bude podstatne chutnejšie.
Jedlo servírujem ideálne s ryžou. Dobrú chuť.

 

Videorecept a zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *