Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou s mojími dvomi receptami. Dilema, ktorý zažívame tak často (skoro každý deň) je vyirešená. Dnes si pripravíme kuracie rezne trocha inak.
Budeme potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- teglík kyslej smotany
- olivový olej
- 5 ČL mletej sladkej papriky
- petržlenovú vňať
- syr na strúhanie
- čierne mleté korenie a soľ
Vyskúšajte aj: zapekané kuracie rezne s tatarskou omáčkou – recept ktorý ja osobne milujem.
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Začal by som takto, že si každý mäsožrút vážne pochutí.
- Očistila som si kuracie prsia a rozrezala som ich na dve časti. A zrazu máme 8 pŕs, ktoré som trocha posolila.
- Do pnaice som si dala olej, ktorý som rozpálila a prsia jemne opiekla z oboch strán.
- Potom som ich dala bokom a mastné z výpeku som ich raidna osolila, okorenina a pridala aj mletú červenú papriku. Pouklada som ich takto do vymastenej (maslom) zapekacej misy. Natrela som na ich kyslú smotanu a na vrch postrúhala syrom.
- Piekla som ich rúre prikyrté tak 10 minút na 180 stupňov celzia.
Jedlo podávam spolu s kuskymi petržlenovej vňate ako prílohu používam zeleninový šaláť, zemiakovú kašu alebo hranolky. Ja k suchému mäsu ryžu nedávam.
A na koniec vám už môžem len zaželať dobrú chuť.
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou
Zapekané kuracie rezne so syrom a smotanou – druhý recept
Pridávam k ozvlášteniu aj druhý recept ako skvelé riešenie.
Potrebujeme:
- 7 ks kuracích pŕs
- 1 teglík smotany na varenie (ideálne 33%)
- 3 ks strúčikov cesnaku
- 100 g syra
- 1 PL horčice (jemnej)
- tymián
- raslinný olej
- čierné mleté korenie
- soľ (podľa chuti)
Za prvé aby som ušetrila čas, tak som si dala prehriať rúru na 200 stuňov celzia. A následne som si vymastila zapekaciu misu olejom.
Očistila a umyla som si kuracie prsia. Tie som dala na rozpálenu panvicu a opiekla som ich na silno z oboch strán.Úplne postačí jedná minútka z každej strany. Pri menších prsiach aj 30 sekúnd. Potom ich dám do zapekacej misy aj s olejom v ktorom som ich pražila.
Na strúhadle (zadle) som si postrúhala syr a dala ho do misky. Pridala som teglík 33% smotany na varenie 1 polievkovú lyžicu jemnej horčice, tymián a na koniec prelysovaný cesnak.
Cesnak mám domáci a rada máme radi doma cesnak. Tak ak chcete pdiajte aj dva, lebo kupované sú slabšie.
Touto omáčkou som zaliala mäso a všetko zakryté alobalom som dala piecť do rúry na 180 stupňov po dobu 25 minút. Na konci som teplotu tvýšila na 220 a nechala dopiecť 10 až 15 minút podľa potreby.
Tip na záver: Ak chcete dopekať na konci 10 až 15 minút, tak môžete ešte pridať nejaký ten syr na vrch. Ten sa pekne pripečie a jedlo bude podstatne chutnejšie.
Jedlo servírujem ideálne s ryžou. Dobrú chuť.